SOUPCULTURE – Súťažný recept
KRÉMOVÁ KAPUSTOVÁ POLIEVKA
Potrebujeme:
10 dag cibule
20 dag zemiakov
30 dag kyslej kapusty
2 PL oleja
4 dl suchého bieleho vína
4 dl mäsového vývaru
2 bobkové listy
3 klinčeky
5 bobúľ borievky
10 dag mascarpone
Postup:
Zeleninu očistíme, cibuľu nakrájame nadrobno a zemiaky nastrúhame. Kapustu premyjeme podľa chuti. Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme kapustu a zemiaky. Podlejeme vínom a vývarom, pridáme koreniny. Varíme 20 – 25 minút. Z polievky potom odoberieme 2 – 3 lyžice kapusty a aj ostatné korenie a rozmixujeme ju. Primiešajte mascarpone. Ochutíme soľou a korením. Podávame s odloženou kapustu a krutónmi.
PL = polievková lyžica, ČL = čajová lyžička
Odporúčané články
Slovensko sa nachádza v období volebného rozhodovania, keď si občania svojimi hlasmi vyberajú budúceho prezidenta republiky. Po prvom kole prezidentských volieb, ktoré sa uskutočnilo minulý týždeň, postúpili ďalej kandidáti Ivan Korčok a Peter Pellegrini.
Dôkladnou prácou košických policajtov sa podarilo identifikovať 20-ročného muža z Košíc, ktorý čelí obvineniam z prečinu krádeže v dvoch prípadoch. O udalosti informuje Polícia Slovenskej republiky.
Finančné prostriedky, ktoré sľúbil podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba v objeme 600 miliónov eur na dekarbonizáciu U. S. Steel Košice, sa nepodarí z objektívnych dôvodov vyčerpať. Informoval o tom Taraba a dodal, že na prostriedky z prvej tranže v objeme vyše 300 miliónov eur, ktoré boli určené pre železiarne, vyhlásia novú dekarbonizačnú schému pre slovenské podniky.