24.09.20

Bravčové pliecko na mlieku a s koňakom

ilustračné foto: pexels

Potrebujeme: 

  • 1 kg bravčovej lopatky
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 3 PL koňaku 
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 100 g zeleru 
  • 1 petržlen 
  • olej 
  • 3 klinčeky
  • kúsok celej škorice
  • celé čierne korenie
  • 5 dl mlieka
  • 3 - 4 PL maizény (podľa potreby)
  • citrónová štava 

Postup: 

Masä umyjeme, osušíme, posolíme, okoreníme, potrieme koňakom a previažeme kuchynskou niťou. Cibuľu nakrájame nadrobno, očistenú mrkvu, zeler a petržlen na kocky. Vo veľkej panvici, na rozohriatom oleji, prudko opečieme mäso zo všetkých strán. Pridáme cibuľu, zeleninu, klinčeky, škoricu, mleté čierne korenie a chvíľu popražíme. Zalejeme mliekom a zhruba 10 minút necháme na miernom ohni variť. Potom všetko preložíme do väčšieho pekáča a prikryjeme. Pečieme v rúre zhruba 90 minút na 180 °C. Počas pečenia mäso obraciame. Mäkké mäso potom vyberieme a šťavu so zeleninou (z ktorej vyberieme celú škoricu a klinčeky) rozmixujeme, zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody. Podľa potreby dolejeme vriacu vodu a krátko povaríme. Omáčku dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky. 

reklamná správa

NAJLEPŠIE SUSHI V KOŠICIACH!

Objednajte si skvelé sushi, rameny, čerstvé cestoviny, pikantné curry a pochutnajte si s KOSHI SUSHI

Zistite viac
 

 Zaujalo vás niečo vo vašom okolí? Napíšte nám na [email protected]

reklamná správa

Apríl plný výhod v Moris Slovakia s.r.o

Vychutnajte si s Moris Slovakia s.r.o mesiac plný výhod

Zistite viac
 

Čítajte viac: gastronomia recepty

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím