14.06.18

Bryndzové pirohy

foto: pixabay

Potrebujeme:
na cesto:

  • 500 g uvarených a pretlačených zemiakov
  • 500 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • soľ

na plnku:

  • 3 väčšie uvarené a pretlačené zemiaky
  • 200 g bryndze
  • soľ

na dokončenie:

  • kyslú smotanu
  • slaninku

reklamná správa

Autogramiáda s hercami zo seriálu Oteckovia

Príďte otestovať novú FABIU a ostatné modely značky ŠKODA a stretnite svoje obľúbené hviezdy

Zistite viac

Postup: 
Z ingrediencií na cestu pripravíme tuhé a pevné cesto, ktoré rozdelíme na štyri časti a postupne každú vyvaľkáme a povykrajujeme z nich kolieska, ktoré naplníme zmesou zemiakov a bryndze. Pirohy varíme v osolenej vriacej vode cca 4 minúty. Podávame s kyslou smotanou, opraženou slaninkou a môžeme pridať aj mladú cibuľku.
 

Čítajte viac: gastronomia recepty

DNES
Zdieľať článok:

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia
0

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím