14.01.21

Fašiangové šišky

foto: shutterstock

Potrebujeme:

  • 30 g masla
  • 30 g práškového cukru
  • 3 žĺtka
  • 3 dl mlieka
  • 30 g droždia
  • 500 g polohrubej múky
  • 0,5 dl citrónovej šťavy
  • 0,5 dl rumu
  • štipku soli

reklamná správa

NAJLEPŠIE SUSHI V KOŠICIACH!

Objednajte si skvelé sushi, rameny, čerstvé cestoviny, pikantné curry a pochutnajte si s KOSHI SUSHI

Zistite viac

Postup: 

Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami. Pridáme kvások z mlieka, cukru, múky a droždia. Pridáme zvyšok mlieka a múky, citrónovú šťavu, rum a vypracujeme vláčne cesto. Necháme kysnúť asi 30 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm. Vykrajujeme kolieska, do stredu urobíme prstom jamku a vysmážame v horúcom tuku. Najprv jamkou smerom dole a prikryté, potom dopečieme z druhej strany odkryté.

reklamná správa

Čítajte viac: gastronomia recepty

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím