10.04.19

Hlivová omáčka

foto: shutterstock

Potrebujeme:

  • 250 g hlivy ustricovej
  • 1 cibuľu
  • 2 PL oleja
  • 2 PL hladkej múky
  • 2 kyslé pochúťkové smotany soľ, mletú rascu, mleté čierne korenie

 

Postup: Na oleji podusíme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú a pokrájanú hlivu, rascu a spolu podusíme do mäkka, ak je treba, podlievame vodou. Obidve smotany zmiešame, pridáme múku, dobre spolu premiešame a zahustíme hlivu. Privedieme do varu a odstavíme, podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s knedľou.

reklamná správa

Čítajte viac: recepty

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím