08.12.17

Linecké pečivo

foto: shutterstock

Potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • 200 g masla (Hery)
  • 2 žĺtky
  • vanilkový struk
  • pikantnú marmeládu 

reklamná správa

Zostaňte doma

Hygienicky pripravené a zabalené jedlo Vám prinesieme až pred dvere.

Zistite viac

Postup: 

Na dosku preosejeme múku a práškový cukor. Ochutíme zrniečkami vanilky a citrónovou kôrou. Pridáme maslo, žĺtky a rýchlo spracujeme na vláčne cesto. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme v chlade odpočívať minimálne pol hodiny. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske, vykrajujeme kolieska (alebo iné tvary), do polovice vykrojíme otvor a rozložené na plechu vyloženom papierom na pečenie vložíme do rúry pri teplote 180 °C. Pečieme pozorne, aby sa koláčiky nepripálili. Vychladnuté zlepíme pikantnou marmeládou.

Čítajte viac: recepty

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím