Mandľové šampiňóny
Potrebujeme:
- 2 veľké šampiňóny
- 1 veľký strúčik cesnaku
- 2 PL oleja
- červenú cibuľu
- 45 g nasekaných mandlí
- trochu škorice
- 3 PL vody
- petržlenovú vňať
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Očistené klobúčiky šampiňónov dáme na plech vnútrom nahor. Rozdrvíme cesnak a potrieme vnútro huby. Olejom omastíme celé klobúčiky. Pečieme 8 minút pri 175 °C. Medzitým osmažíme cibuľu, pridáme mandle, škoricu a restujeme asi 4 minúty. Pridáme po lyžičkách vodu. Nakoniec vsypeme nasekanú vňať, osolíme a okoreníme. Huby naplníme zmesou a dáme zapiecť na ďalších 5 minút. Podávame so zeleným šalátom.