Originálne maďarské lečo
Potrebujeme
- 6 ks zelených paprík
- 4 ks paradajok
- 2 ks cibule
- 250 g klobásy
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžičku červenej mletej sladkej papriky
- 1 lyžičku červenej mletej pálivej papriky
- mleté korenie podľa chuti
- soľ podľa chuti
- chlieb
Príprava
Paradajky a papriky poriadnej umyjeme a očistíme. Nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu olúpeme a nakrájame na menšie plátky. Klobásu môžeme narezať buď na kolieska, alebo na kocky. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a cibuľu na ňom speníme. Hrniec stiahneme z priameho ohňa a cibuľu zaprášime mletými paprikami. Dávajte si pozor na to, aby neprešli varom, pretože by mohli zhorknúť. Do hrnca ďalej dáme pokrájanú klobásku, čerstvé papriky, paradajky a všetko za stáleho miešania dusíme. Dosolíme a okoreníme podľa chuti. Ak je zelenina mäkká, môžeme podávať spolu s krajcami chleba.