17.05.18

Plnená paprika

foto: archív kd

Potrebujeme:

  • 300 g mletého bravčového mäsa
  • 1 cibuľu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 150 g ryže
  • nové korenie
  • 8 paprík

 

na omáčku:

  • 1 cibuľu
  • 2 PL masti
  • bobkový list, nové korenie 
  • celú škoricu
  • 250 g paradajkovej pasaty
  • cukor, ocot
  • 1 l vývaru

 

Postup: 

Nakrájanú cibuľu zmiešame s mäsom, okoreníme, osolíme. Pridáme surovú ryžu, drvené nové korenie, trochu vody a premiešame. Zmesou plníme papriky, ktoré pečieme najprv prikryté alobalom pri 160 °C, potom bez alobalu dopečieme ďalších 30 minút. Odrezky z papriky a ostatné ingrediencie osmažíme, pridáme pasatu a vývar. Hotovú omáčku prepasírujeme na upečené papriky.

reklamná správa

Si kreatívny? Navrhni logo pre Košickú stanicu a vyhraj!

Hraj o zájazd do Prahy pre 2 osoby s prehliadkou Plzenského pivovaru a vreckovým 200 €.

Zistite viac

Čítajte viac: recepty

DNES
Zdieľať článok:

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím