15.06.18

Pomarančový krém

foto: pexels

Potrebujeme:

  • 4 plátky želatíny
  • 3 vajcia
  • 4 PL kryštálového cukru
  • 250 ml pomarančovej šťavy
  • 1 ČL pomarančovej kôry

reklamná správa

Si kreatívny? Navrhni logo pre Košickú stanicu a vyhraj!

Hraj o zájazd do Prahy pre 2 osoby s prehliadkou Plzenského pivovaru a vreckovým 200 €.

Zistite viac

Postup: 

Žĺtky, cukor, 2 PL pomarančovej šťavy a postrúhanú pomarančovú kôru vyšľaháme do peny. Želatínu dáme do vlažnej vody napučať a rozpustíme ju v troške vriacej pomarančovej šťavy. Pridáme do žĺtkového krému, do ktorého následne vmiešame sneh z bielkov. Krém rozdelíme do pohárov a necháme aspoň 1 hodinu v chladničke. Môžeme zdobiť šľahačkou, ovocím, ale aj jedlými kvetmi.

Čítajte viac: recepty

DNES
Zdieľať článok:

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím