PR 13.02.18

Prekročte gastronomické hranice

Foto: Dűlő

Máte chuť zažiť čosi výnimočné? Pozvite svoju polovičku na romantickú večeru alebo zájdite na výdatný obed. V reštaurácii Dűlő v srdci historického mesta Miškolc, hodinku autom od Košíc, nájdete to, čo hľadáte -  nezabudnuteľné gurmánske zážitky a poctivé pohostenie. 

Spoznajte charakteristické jedlá maďarskej kuchyne a objavte čaro tohto regiónu. Historická takmer stotridsaťročná  budova, v ktorej sa nachádza reštaurácia Dűlő, je vo vlastníctve rodiny Czél. Sídli v atraktívnom prostredí pod kopcom Avas. Tak ako samotná reštaurácia, aj múzeum vín dýcha starobylou atmosférou. „Rodina Czél aj napriek tomu vždy vyhľadávala novinky, nebránila sa inováciám a prijímala nové výzvy. Kedysi však táto pamiatkovo chránená budova bola vo vlastníctve miestneho predajcu vína. Môžeme teda povedať, že vznik reštaurácie, ako aj múzeum vín, bol tejto budove predurčený,“ hovorí Renáta Vécsei, manažérka reštaurácie Dűlő.

Reštaurácia Dűlő sa nachádza v srdci Miškolca. Foto: Dűlő
Reštaurácia Dűlő sa nachádza v srdci Miškolca. Foto: Dűlő

 

Foto: Dűlő
Foto: Dűlő

Kulinárske zážitky 

V tomto kultovom hostinci s jedinečnou meštianskou atmosférou vám šéfkuchár pripraví tradičné maďarské jedlá, ale aj lahodné delikatesy. V reštaurácii si nevedia predstaviť varenie bez čerstvých rýb, diviny z pohoria Bükk či húb nazbieraných v miestnom lese. 

„Naša kuchyňa pomáha prekročiť gastronomické hranice. Maďarské jedlá a vína sú zaslúžene svetoznáme. Z tradičnej gastronómie vychádza aj príprava našich pokrmov. Ponúkame však aj medzinárodnú kuchyňu. Jedlá sú pripravované z remeselných potravín a surovín iba od miestnych výrobcov. Naším krédom je podpora domácej produkcie. Aj preto tu nenájdete takmer žiadne hotové pokrmy,“ vysvetľuje Renáta Vécsei.

Všetky jedlá pripravujú s láskou. Foto: Dűlő
Všetky jedlá pripravujú s láskou. Foto: Dűlő
Foto: Dűlő
Foto: Dűlő

 

Láska na tanieri

Za cieľ si dávajú oživiť tradície maďarskej kuchyne. „Korením je pritom štipka fine dining, omáčkou je úprimnosť a ako dezert poslúži láska, s ktorou jednotlivé chody pripravujeme. Príprava a konzumácia podávaného jedla je vecou dôvery. Veríme, že také má byť skutočné pohostenie.“

Foto: Dűlő
Foto: Dűlő

 

Foto: Dűlő

Foto: Dűlő

Čítajte viac: gastronomia jedlo

DNES
Zdieľať článok:

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia
0

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím