12.10.18

Tvarohové šúľance

foto: shutterstock

Potrebujeme:

  • 230 g mäkkého tvarohu
  • 170 g polohrubej múky
  • soľ
  • 1 vajce
  • podľa chuti rozpustené maslo
  • 70 g strúhanky
  • podľa chuti práškový cukor

 

Postup: 

Z tvarohu, múky, soli a vajíčka vypracujeme cesto. Klasickým spôsobom dlaňou vyšúľame dlhý šúľanec, z ktorého potom robíme menšie. Na panvici opražíme nasucho strúhanku. Podľa chuti pridáme cukor. Dáme variť vodu, pridáme troška soli, a keď začne vrieť, vložíme šúľance a vareškou zľahka premiešame. Keď vyplávajú hore, tak ich povaríme ešte 4 - 5 minút a sitkom vyberieme. Dáme do misy a posypeme opraženou strúhankou a polejeme rozpusteným maslom.

reklamná správa

Si kreatívny? Navrhni logo pre Košickú stanicu a vyhraj!

Hraj o zájazd do Prahy pre 2 osoby s prehliadkou Plzenského pivovaru a vreckovým 200 €.

Zistite viac

Čítajte viac: recepty

DNES
Zdieľať článok:

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím