19.12.17

Vyfúkané

foto: shutterstock

Potrebujeme:

  • 5 žĺtkov
  • 450 g práškového cukru
  • 1 ČL jelenej soli (salajky)
  • 70 g hladkej múky špeciál

reklamná správa

Zostaňte doma

Hygienicky pripravené a zabalené jedlo Vám prinesieme až pred dvere.

Zistite viac

Postup: 

Žĺtky, 250 g cukru a 1 malú lyžičku jelenej soli zmiešame a necháme stáť aspoň 5 hodín v chladničke (najlepšie cez noc). Potom primiešame zvyšných 200 g cukru a 70 g múky. Cesto vyvaľkáme ho na 3 mm hrúbku a vykrajujeme menšie tvary. Pečieme pri teplote 150 °C na papieri na pečenie asi 10 minút. Sušienky sa krásne nafúknu. Cesto rýchlo osychá, preto je lepšie vyvaľkať po častiach, zvyšky pozbierať a hneď odložiť do mikroténového vrecúška.
 

Čítajte viac: recepty

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím