15.09.19

Vyskúšajte zdravé a sladké desiaty nielen pre školákov

foto: pexels.com

Školský rok sa nám už začal a s tým súvisia aj desiaty pre naše ratolesti. Ak si lámete hlavu nad tým, čo chutné a zdravé pripraviť vašim školákom. Dajte šancu týmto dobrotám.

reklamná správa

Najpestrejšia jesenná ponuka v Moris Slovakia!

Využite limitovanú ponuku skladových modelov Audi s bonusom až do 38%.

Zistite viac
 

Foto: NATURHOUSE
Foto: NATURHOUSE

Ovocný chia puding

Potrebujeme:

  • 2-3 lyžičky chia semienok
  • 1 banán
  • 100 ml mandľového mlieka
  • 1 lyžica sušenej goji
  • 1 lyžička datľového sirupu alebo dve datle

Postup: 

Chia semienka a goji namočíme aspoň na 10 minút do mandľového mlieka. Pridáme datľový sirup alebo nie príliš suché datle a rozmixujeme dohladka. Potom primiešame pokrájaný banán, vlejeme do misky, ozdobíme niekoľkými kúskami goji a podávame alebo necháme odstáť v chladničke.

Foto: NATURHOUSE
Foto: NATURHOUSE

Cuketový chlebíček 

Potrebujeme:

  • jeden a pol šálky bezlepkovej múky
  •  ¼ čajovej lyžičky kypriaceho prášku
  •  ½ lyžičky soli
  •  ¼ lyžičky škorice
  •  ¼ lyžičky muškátového orieška
  •  ½ lyžičky sódy
  • 2 vajcia
  • ¾ šálky kokosového cukru alebo 2 lyžice medu
  • ½ šálky kokosového oleja
  •  1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  •  1 šálka olúpanej a nastrúhanej cukety
  •  ½ šálky hobliniek z horkej čokolády


Postup: 

Predhrejte si rúru na 175 °C. Zmiešajte múku, kypriaci prášok, soľ, korenie, sódu a cukor. V oddelenej mise zmiešajte vajcia. Pridajte kokosový olej, vanilku, cuketu a čokoládové guličky. Zmiešajte suché a mokré ingrediencie. Zmes vlejte do formy vymastenej olejom alebo maslom. Pečte 50 minút alebo do dôkladného prepečenia.

Foto: NATURHOUSE
Foto: NATURHOUSE

Nepečené guľôčky 

Potrebujeme:

  • hrnček sušených jabĺk 
  • hrnček lieskových orechov
  • hrnček vykôstkovaných datlí
  • 2 lyžice holandského kakaa


Postup:

Sušené jablká a datle nakrájajte na menšie kúsky, prelejte v sitku vriacou vodou a nechajte odkvapkať. Orechy opražte nasucho na panvici, až sa začnú odlupovať šupky, ktoré potom pomocou utierky odstráňte a ešte horúce ich spolu s jablkami, datľami a kakaom rozmixujte na pevnú hmotu (pri mixovaní môžete pridať trochu vody). Tvarujte malé guľôčky. Do zmesi môžete pridať aj škoricu a štipku soli.

reklamná správa

Zdroj: NATURHOUSE

Čítajte viac: recepty

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím