Zimná minestrone
Potrebujeme: 2 PL olivového oleja 1 cibuľu 100 g anglickej slaniny 2 mrkvy 2 stopky zeleru 1 zemiak 2 strúčiky cesnaku 400 g konzervovaných paradajok 1 l zeleninového vývaru šalviu, petržlen 400 g bielej konzervovanej fazule soľ, mleté čierne korenie [ad][/ad] Postup: V hrnci rozohrejeme olej a opečieme cibuľu a nakrájanú slaninu.
Potrebujeme:
- 2 PL olivového oleja
- 1 cibuľu
- 100 g anglickej slaniny
- 2 mrkvy
- 2 stopky zeleru
- 1 zemiak
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g konzervovaných paradajok
- 1 l zeleninového vývaru
- šalviu, petržlen
- 400 g bielej konzervovanej fazule
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
V hrnci rozohrejeme olej a opečieme cibuľu a nakrájanú slaninu. Všetku zeleninu pokrájame nadrobno a pridáme do hrnca. Potom vlejeme paradajky, vývar a bylinky. Po polhodine varenia pridáme fazuľu. Keď je všetko mäkké, osolíme, okoreníme a vložíme pretlačený cesnak. Podávame s krutónmi.