08.05.20

Aplikácia, cez ktorú si objednáš jedlo vopred a vyhneš sa čakaniu

Foto: pexels

Dobrých nápadov nikdy nie je dosť. Mladý Košičan Vladimír Eliáš sa rozhodol pomôcť reštauráciám, ako aj ich zákazníkom, a to objednávaním jedál vopred. Vytvoril mobilnú aplikáciu Eatster, ktorá umožňuje si váš obed vyzdvihnúť v presný čas, vyhnúť sa zbytočnému čakaniu a ešte aj ušetriť.

Vladimír Eliáš (26) vyštudoval Vysokú školu technickú v Brne. No tak ako mnoho iných mladých ľudí, aj on sa vybral „do sveta“.

„V Kalifornii, kde som istý čas pracoval, som narazil na podobný projekt. Zistil som, že ľudia aj v 21. storočí čakajú na jedlo v priemere dva dni do roka, to je za 15 rokov celý mesiac života,“ hovorí.

Vtedy nastal moment, keď sa rozhodol, že niečo podobné musí vytvoriť aj v Košiciach. „Keďže vypukla pandémia a ja som mal potrebu pomôcť, tento projekt ponúkam reštauráciám úplne zadarmo. Ľudia vďaka nemu nemusia zbytočne čakať pred výdajnými okienkami.“

Košičan vymyslel aplikáciu, s ktorou na objednané jedlo nečakáš

Viac k téme

13.05.20
Košičan vymyslel aplikáciu, s ktorou na objednané jedlo nečakáš

Košičan Vladimír Eliáš stojí za appkou Eatster. Foro: ve
Košičan Vladimír Eliáš stojí za appkou Eatster. Foro: ve

NIE je to donášková služba

Mobilná aplikácia Eatster je dostupná na oboch platformách iOS a Android. Funguje ako agregátor všetkých take-away možností v používateľovom okolí. Čo to znamená?

„Cieľovým používateľom je teda človek, ktorý sa presúva z bodu A do bodu B a cestou si jedlo vyzdvihne. Ide teda o opak ako v prípade donáškových služieb, kde sa používateľ obvykle nachádza doma alebo v práci, kam si jedlo necháva doručiť.“

reklamná správa

NAJČERSTVEJŠIE MÄSO A VÝROBKY V KOŠICIACH

Kvalitu mäsa garantuje náš vlastný bitúnok. Exkluzívne iba v potravinách KLAS.

Zistite viac
 

Aplikácia je teda určená pre tých, čo sú vonku. „Všeobecne si myslím, že biznis model donáškovej služby nie je podľa môjho názoru úplne zdravý, pretože zákazník platí veľa za donášku a reštaurácia platí obrovské poplatky donáškovej službe. Očakávam, že reštaurácie veľmi ocenia tento spôsob objednávania, keď sa oteplí, ľudia vyrazia do ulíc a hromadné stravovanie v priestoroch reštaurácie bude stále rizikové. Donáška v tomto prípade nebude dávať zmysel.“

Foto: ev
Foto: ev

Zastaví sa plytvanie jedlom

Celý projekt je neziskový a jeho cieľom je pomáhať ako zákazníkom, tak i reštauráciám. „Po objednaní  reštaurácia oznámi presný čas, kedy bude jedlo hotové. Tie, ktoré sú zaregistrované v appke, ponúkajú nepredané jedlo za zníženú cenu. Zastaví sa tak plytvanie jedlom a zákazník aj ušetrí. Súčasťou aplikácie je aj vernostný systém reštaurácií, ktorý prináša odmeny za pravidelné objednávky. Človek vďaka appke nebude čakať v rade a vyhne sa kontaktu.“

Vladimír si myslí, že v súčasnosti je najvhodnejší čas na to, aby reštaurácie mohli skúšať nové veci a nebáť sa žiadnej pomoci.

„Momentálne je v aplikácii 20 reštaurácií, no už teraz viem, že do dvoch týždňov by sa toto číslo malo minimálne zdvojnásobiť. Prvé, ktoré sa k nám zapojili, boli Mishte Sandwich, Regal Burger, Grange či Nico Café.“

Reštaurácie a kaviarne sa môžu nezáväzne prihlásiť tu: www.eatster.app/covid 

reklamná správa

Newsletter

Prihláste sa na odber newslettra a odoberajte novinky z KOŠICE:DNES

Váš osobný údaj (e-mail) bude spracovaný podľa zásad ochrany osobných údajov, ktoré vychádzajú zo slovenskej a európskej legislativy. Stlačením tlačidla dávate súhlas so spracovaním pre zasielanie našich e-mailových noviniek (nové články, reklamné správy) po dobu max. 5 rokov. Svoj súhlas môžete kedykoľvek zrušiť cez tlačítko "odhlásiť sa z newslettra" v každom e-maile.

Diskusia

Používaním stránok KOŠICE:DNES.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.Viac info

súhlasím