Fantastické krémové rizoto hotové za pár minút

Jednoduché a najmä rýchle recepty určite potešia nejedného z vás. Rizoto patrí medzi tradičné talianske jedlo z ryže. Slováci si však tento recept osvojili, a preto vzniká množstvo variácií ako pripraviť túto pochúťku podľa svojho gusta.
Na prípravu krémového rizota budete potrebovať:
- 2 poháre ryže;
- 1L vývar;
- 2 lyžice oleja;
- 100g masla;
- 100g šampiňónov;
- 2 strúčiky cesnaku;
- 1/2 konzervy kukurice;
- 1 tavený syr v črievku.
Ryžu si opražíte na oleji a následne zalejete vývarom. Vložíte do rúry vyhriatej na 180 °C, pečiete zhruba 25 minút. Na roztopenom masle si opražíte šampiňóny, ku ktorým pridáte roztlačený cesnak, syr a kukuricu. Všetko spolu zamiešate. Po vybratí domäkka upečenej ryže pridáte hotovú zmes a znova dobre zamiešate. Dochutíte podľa potreby a chutné krémové rizoto je hotové.
Dobrú chuť!
(VT)
Odporúčané články

Bryndzové pirohy patria medzi ikonické jedlá slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného cesta, lahodnej bryndzovej plnky a chrumkavej slaniny robí z tohto pokrmu skutočnú pochúťku. Pripravte si ich podľa overeného receptu!

Kurací perkelt je obľúbené jedlo, ktoré kombinuje šťavnaté kúsky mäsa so zamatovou omáčkou a jemnými cestovinovými kolienkami. Tento recept je jednoduchý, rýchly na prípravu a ideálny na rodinné obedy či večere.

Pripravte si delikátnu kombináciu jemného zrejúceho syra s výraznou chuťou brusnicovej omáčky a sviežeho zeleninového šalátu. Tento recept je ideálny na letné grilovanie, no rovnako poteší aj počas celého roka. S jednoduchou prípravou a vyváženými chuťami si získa každého pri stole.