Fantastické krémové rizoto hotové za pár minút

Jednoduché a najmä rýchle recepty určite potešia nejedného z vás. Rizoto patrí medzi tradičné talianske jedlo z ryže. Slováci si však tento recept osvojili, a preto vzniká množstvo variácií ako pripraviť túto pochúťku podľa svojho gusta.
Na prípravu krémového rizota budete potrebovať:
- 2 poháre ryže;
- 1L vývar;
- 2 lyžice oleja;
- 100g masla;
- 100g šampiňónov;
- 2 strúčiky cesnaku;
- 1/2 konzervy kukurice;
- 1 tavený syr v črievku.
Ryžu si opražíte na oleji a následne zalejete vývarom. Vložíte do rúry vyhriatej na 180 °C, pečiete zhruba 25 minút. Na roztopenom masle si opražíte šampiňóny, ku ktorým pridáte roztlačený cesnak, syr a kukuricu. Všetko spolu zamiešate. Po vybratí domäkka upečenej ryže pridáte hotovú zmes a znova dobre zamiešate. Dochutíte podľa potreby a chutné krémové rizoto je hotové.
Dobrú chuť!
(VT)
Odporúčané články

Špenátové halušky s opečenou slaninou a cesnakom spájajú tradičný slovenský pokrm s čerstvou chuťou zelene. Jednoduché zemiakové cesto doplnené špenátom, chrumkavá slanina a voňavý cesnak vytvárajú dokonalú kombináciu pre výdatný obed či večeru, ktorá zahreje a zasýti.

Plnená paprika patrí k zlatému fondu domácej kuchyne – jednoduchá, výživná a plná chutí, ktoré poznáme z detstva. Kombinácia mletého mäsa, ryže a sladkej papriky v jemnej paradajkovej omáčke ponúka overený recept na sýte hlavné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu. Pripravte si klasiku, ktorá nesklame.

Krémová pórová polievka so zemiakmi a smotanou je ideálnym tipom na ľahký obed či teplé predjedlo. Vyniká jemne nasladlou chuťou póru, krémovou konzistenciou a jednoduchou prípravou. Pripravená z niekoľkých bežných surovín, zasýti aj poteší – a výborne chutí s kúskom čerstvého chleba alebo sypaná čerstvými bylinkami.