Košičán Lukáš Vrábeľ získal titul najlepšieho barmana Slovenska
7-mesačný maratón súťaže Diageo World Class Slovakia 2017 vyvrcholil veľkolepým finále a titul najlepšieho slovenského barmana si po posledných náročných disciplínach odniesol Lukáš Vrábeľ z Lobby Baru Košice. Lukáš bude už o necelé 3 mesiace reprezentovať našu krajinu na svetovom finále súťaže v Mexiku.
Úchvatný priestor trnavskej Synagoga cafe sa po druhý krát stal dejiskom finálového dňa slovenského kola prestížnej celosvetovej súťaže barmanov World Class Competition 2017. Do aktuálneho ročníka sa prihlásilo 23 barmanov z rôznych kútov Slovenska, ktorí absolvovali interaktívny sedem mesačný program World Class Competition Slovakia 2017. Výnimočný vzdelávací projekt zahŕňal originálne workshopy za účasti svetových osobností z barového sveta, ďalšie lokálne workshopy a guest bartending sessions čí netradičný World Class Pop up priamo v podnikoch, ktoré boli do súťaže prihlásené. Do finále sa dostalo už len 12 súťažiacich, ktorí si zmerali svoje sily v celodennom záverečnom maratóne.
Lukáš Vrábeľ z Lobby Baru Košice nakoniec hviezdnu porotu presvedčil najviac a počas slovenského vyvrcholenia najprestížnejšej mixologickej súťaže na svete sa mu podarilo zo seba dostať to najlepšie. Lukáš ohúril nielen svojim príjemným vystupovaním, unikátnou chuťou a prezentáciou drinkov, ale aj kreativitou a dôvtipom počas ich servírovania. Prestížny titul tak opätovne putuje na východné Slovensko. Lukáš ako lokálny šampión bude Slovensko reprezentovať na svetovom finále World Class 2017 v Mexiku, ktoré sa bude konať od 19. do 25. augusta.
Porotcami finálového dňa boli uznávané osobnosti zo sveta mixológie – Aristotelis Papadopoulos, svetový víťaz Diageo World Class 2009, David Rios, víťaz svetového finále súťaže v roku 2013 a Vítězslav Cirok, víťaz českého kola World Class Competition 2015 a jeden z TOP 6 najlepších barmanov na svetovom finále v Kapskom Meste. Na úvod si barmani preverili svoje vedomosti v slepom tastingu cocktailov. Finálový deň pokračoval disciplínou Day&Night Challenge, počas ktorej pripravovali netradičné drinky inšpirované slnečným letným dňom a magickou dramatickou nocou. Ďalšou výzvou bola Future Challenge, ktorá poskytla barmanom príležitosť prejaviť svoju kreativitu, nazrieť do budúcnosti miešaných drinkov a predstaviť porote svoje vnímanie dynamického vývoja sveta bartendingu v podobe jedinečného koktailu. Porotcovia mali po týchto troch disciplínach náročnú úlohu vybrať piatich najlepších súťažiacich, ktorí si svoje sily následne zmerali v poslednej disciplíne večera. Speed Challenge znamenala svižnú a divácky atraktívnu prípravu minimálne šiestich rôznorodých drinkov počas šiestich minút. Každý jeden súťažiaci predviedol porotcom a hosťom večera veľkú dávku kreativity, skvelú techniku, ale hlavne svoju jedinečnú osobnosť počas prezentácie koktailov.
(tlačová správa)
foto: SKPR