Doležal by dal otvoriť reštaurácie, ale ako člen vlády chce počúvať kolegov a odborníkov
Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal (nom. Sme rodina) by bol za otvorenie gastronomických prevádzok aspoň pre očkovaných alebo ľudí s prekonaním ochorenia COVID-19. Ako člen vlády zároveň počúva aj ostatných kolegov a odborníkov. Tvrdí, že to nie je o tom, či chce, alebo nechce otvoriť tieto zariadenia, ale chce sa správať zodpovedne a počúvať odborníkov.
„Najlepšou formou pomoci by bolo otvoriť aspoň pre očkovaných a prekonaných. Myslím, že to bude témou dňa, keď sa situácia trochu stabilizuje,” povedal Doležal na sociálnej sieti. „Nechcem vzbudzovať žiadne nádeje, ale keď na to bude čo len trochu priestor, som presvedčený, že téma očkovaných, prekonaných a gastro bude na stole,” uviedol minister dopravy. Vláda mala podľa informácií o tom rokovať v piatok 17. decembra, minister predpokladal, že budú rokovať o protipandemických opatreniach.
„Vláda zatiaľ zvolaná nebola,” uviedla v piatok ráno pre agentúru SITA hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková. Otvorenie svojich prevádzok a splnenie ďalších opatrení opakovane žiadajú zástupcovia gastrosektora, hotelieri zas chcú, aby mohli otvoriť pre verejnosť skôr ako 25. decembra.
Zdroj: (SITA, be;it)
Odporúčané články
Ministerstvo životného prostredia pod vedením Tomáša Tarabu navrhuje znížiť stupeň ochrany povodia vodárenskej nádrže Starina v rámci zonácie Národného parku Poloniny, čo by mohlo ohroziť pitnú vodu viac ako 600-tisíc obyvateľov východného Slovenska. Organizácia Aevis varuje, že tento krok predstavuje vážnu hrozbu a veľký hazard pre zásobovanie pitnou vodou v oblasti.
Deň boja za slobodu a demokraciu ako štátny sviatok si 17. novembra pripomíname od roku 2001. Parlament 25. októbra 2001 schválil poslanecký návrh novely zákona o štátnych sviatkoch, pod ktorý sa podpísali poslanci SMK, KDH, DS a LDU. Dovtedy bol 17. november na Slovensku na rozdiel od Českej republiky len pamätným dňom.
Pýtali sme sa Košičanov, aká polievka nesmie chýbať na ich sviatočnom štedrovečernom stole. Zisťovali sme, či prevláda tradičná vianočná kapustnica alebo šošovicová polievka, ktorá je zvyčajne spojená so symbolom bohatstva v novom roku.