Jesenný banánový chlieb, ktorý si zamiluje celá rodina!
Lahodná vôňa pečených jabĺk v kombinácií so škoricou znie priam idylicky pre toto ročné obdobie, no nie? K tomu zopár zrelých banánov a zdravý jesenný dezert je na svete! V pohodlí domova a bez žiadnych zložitých postupov. Pozrime sa spolu ako pripraviť ten najlepší banánový chlieb s hrejivou vôňou jesene.
Ingrediencie:
Jablková zmes
- 1/3 šálky hnedého cukru
- 1/4 čajovej lyžičky: škorice, muškátového oriešku, mletého zázvoru
- 2 poháre jabĺk (očistené, nakrájané)
Banánové cesto
- 2/3 šálky hnedého cukru
- 1 celé maslo, izbovej teploty
- 2 vajcia, veľké
- 1 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 2 zrelé banány
- 1 1/2 šálky polohrubej múky (môže byť aj celozrnná)
- 1 čajová lyžička: škorice, muškátového oriešku, mletého zázvoru
- 1 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 šálky jablkovej šťavy (džús)
Postup:
- Rúru si predhrejeme na 250°C.
- Jablková zmes: Dôkladne premiešame všetky ingrediencie v miske.
- Banánové cesto: Pomocou elektrického mixéra zmiešame cukor a maslo, až kým nám nevznikne hladká a krémova hmota. Pridáme vajcia, vanilkový extrakt a dve roztlačené banány. Dôkladne premiešame.
- Osobitne si zmiešame múku, všetky korenia, prášok do pečiva a následne vmiešame do zmesi s mokrými ingredienciami. Nakoniec pridáme jablkovú šťavu.
- Polovicu cesta vlejeme do vopred pripravenej formy na pečenie, na cesto môžeme pridať nakrájané jablká, ktoré posypeme hnedým cukrom, pre ozvláštnenie receptu. Dolejeme zvyšnú časť cesta a vrch dozdobíme buď plátkami jablka, zmesou orechov, alebo iným sezónnym ovocím, ktoré dosladíme hnedým cukrom.
- Pečieme 60 minút, pričom nezabúdame na kontrolu. Ak vrch hnedne prirýchlo, formu prikryjeme alobalom.
Dobrú chuť!
(NM)
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.