Pripravte si lahodné cviklové rizoto. Zvládne ho aj začiatočník
Určite si pomerne často kladiete otázku, “Čo mám opäť variť?” Prinášame vám preto recept na krémové cviklové rizoto, s ktorým zaručene u svojej rodiny zahviezdite. Je rýchle, zdravé a navyše extrémne chutné!
Na toto rizoto budete potrebovať:
- jeden balík uvarenej cvikly;
- 400g ryže;
- cibuľu;
- olivový olej;
- 2 dcl bieleho vína ;
- 1 l zeleninového vývaru;
- čierne korenie a soľ;
- parmezán;
- 2 PL masla;
- šalátový mix.
Ako na to?
Na širokej panvici si opražíme na olivovom oleji cibuľku do zlatista.
Následne pridáme 400g ryže, ktorú podlejeme vínom a okoreníme. Necháme vypariť alkohol, približne 5 minút a ryžu podlejeme vývarom.
Ryžu musíme neustále miešať a vývar prilievame podľa toho, či sa ešte potrebuje dokončiť.
K ryži pridáme po 10 minútach nadrobno nastrúhanú cviklu. Rizoto takto varíme, kým nie je ryža hotová.
Následne pridáme maslo a parmezán, podľa chuti. My však odporúčame, čím viac parmezánu, tým lepšie.
Dobrú chuť!
Odporúčané články
Už od pondelka 24. novembra prebiehajú v Abú Zabí majstrovstvá sveta v kickboxe dospelých pod hlavičkou známej organizácie WAKO. Za Slovensko bojovali aj dve ženy, jedna z nich je členkou našej redakcie.
Do redakcie sa nám ozvalo viacero čitateľov, ktorí sa sťažovali na dezolátny stav chodníka približne od Šafárikovej triedy po budovu Pošty na Humenskej ulici. “Táto rozsiahla plocha plná chodníkov a zelene, ktorú denne využívajú doslova stovky ľudí, je v dezolátnom stave už roky. Myslím, že o danom stave vie každý obyvateľ Terasy,” uvádza v mailovej komunikácii jeden z čitateľov, pán Rolko. Pýtali sme sa preto starostu MČ Západ Marcela Vrchotu, či o stave chodníka vie a kedy sa chystá jeho rekonštrukcia.
Bude zamračené, teploty okolo 1 až 3 stupne Celzia.

