Prišla vám nečakaná návšteva? TIETO snacky zachránia každú situáciu

Určite sa nám už všetkým stalo, že návšteva bola za rohom a doma nebolo takmer nič pod zub. S tým si už viac nemusíte lámať hlavu! Predstavíme vám jednoduché recepty na maškrty, ktoré budete mať hotové v priebehu pár minút, a čo viac, vaši hostia sa k vám budú za takými dobrotami vždy radi vracať!
CHEESECAKE Z TOASTOVÉHO CHLEBA
Budete potrebovať:
- celozrnný toastový chlieb;
- jemný tvaroh;
- vajce;
- práškový cukor, prípadne tekuté sladilo;
- lesné ovocie, banán.
Postup:
Toastový chlieb si rozložíme na pracovnú plochu a jeho vnútro čajovou lyžičkou popučíme. Tým nám vznikne priestor, kde budeme liať tvarohový krém. Po dôkladnom popučení sa presunieme na druhú časť. Vaničku jemného tvarohu zmiešame s práškovým cukrom (cca 2 lyžice) a vajíčkom. Odporúčam však použiť tekuté sladilo alebo flavdrops, čím sa zvýšia výživové hodnoty tohto dezertu. Tvarohovú zmes opatrne nalejeme do priestoru, ktorý nám vznikol uprostred toastov a na záver dozdobíme lesným ovocím a banánom. Pečieme pri 180°C cca 15 minút. Nezabúdame však pravidelne kontrolovať.

TIRAMISU POHÁR
Budete potrebovať:
- zrelé banány;
- biely jogurt;
- jemný tvaroh;
- hnedý cukor;
- detské piškóty;
- instantná káva;
- kakao.
Postup:
Ako prvé si zalejeme instantnú kávu, osladíme ju lyžičkou hnedého cukru, vyložíme si nohy a vychutnávame!
A teraz vážne. Zalejeme kávu a presunieme sa k príprave krému. Zrelé banány si rozpučíme a zmiešame s bielym jogurtom a jemným tvarohom. Gramáž je na vás, podľa počtu hostí. Podľa chuti dosladíme hnedým cukrom, prípadne pridáme vanilkový cukor. Poháre začíname plniť detskými piškótami namočenými v káve, na nich pridáme krém a vrstvíme dva až trikrát. Na poslednú vrstvu piškót dáme tenkú vrstvu krému, posypeme kakaom a dozdobíme čerstvou mätou.

PIZZA Z TORTILLY
Budete potrebovať:
- celozrnná tortilla;
- kečup/paradajkový pretlak;
- pizza korenie;
- šunka/tuniak;
- strúhaný syr;
- rukola, kukurica, olivy, šampiňóny…
Postup:
Tortilly sú momentálne na výslní. Sú ľahko dostupné takmer v každom supermarkete a cenovo dostupné. Táto pizza vám zaberie sotva 10 minút a stojí skutočne za vyskúšanie! Na tortillu si natrieme kečup prípadne paradajkový pretlak, ktorý posypeme pizza korením. Na vrch poukladáme podľa preferencií šunku, salámu alebo tuniaka, posypeme strúhaným syrom a na záver pridáme zvyšné ingrediencie, bez ktorých by pizza nebola pizzou. Rukola, kukurica, olivy, šampiňóny alebo ananás, výber je len na vás. Pečieme pri 180°C cca 8-10 minút.

TWISTER
Budete potrebovať:
- lístkové cesto;
- kakao;
- vanilkový puding;
- vanilkový cukor;
- kryštálový cukor;
- maslo;
- 300 ml mlieka.
Postup:
Ako prvé si predhrejeme rúru na 200°C. Uvaríme puding z 300 ml mlieka a necháme vychladnúť. Následne si rozvaľkáme lístkové cesto, na polovicu nasypeme kakao premiešané s vanilkovým a kryštálovým cukrom, na druhú časť natrieme puding. Cesto preložíme, prekrojíme na 2-2,5 cm pásy, ktoré trikrát zatočíme, čím vytvoríme twister. Ukladáme na plech s papierom na pečenie po dobu 25 minút.

Dobrú chuť!
(NM)
Odporúčané články

Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom sviatočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.

Granadír patrí medzi ikonické jedlá domácej kuchyne, ktoré vynikajú jednoduchosťou, chuťou aj nostalgiou. Zemiaky, cestoviny a dobre opečená cibuľka vytvárajú dokonalú kombináciu, ktorá nasýti a poteší. Pripravuje sa z bežných surovín a zvládne ho aj kuchár-začiatočník.

Šúľance s makom patria medzi klasické domáce dezerty, ktoré si získali obľubu v slovenskej kuchyni. Ich príprava je jednoduchá a výsledok stojí za to – nadýchané zemiakové cesto, lahodná maková posýpka a voňavé maslo vytvárajú dokonalú kombináciu chutí.