Recepty na letnú grilovačku
Nie je nič krajšie ako jedlo pod holým nebom. A keďže leto už začalo, je ten správny čas zahájiť grilovaciu sezónu. Pomaly zapaľujte oheň a nechajte sa inšpirovať našimi receptami.
[ad][/ad]Kuracie stehná v bylinkovej marináde
Potrebujeme:
- 500g vykostených kuracích stehien
- 2 hrste byliniek (podľa vlastnej chuti)
- extra panenský olivový olej
- biely vínny ocot
- 1 strúčik cesnaku
- morská soľ
- mleté čierne korenie
Postup: Bylinky nakrájame nadrobno a v miske zmiešame s olivovým olejom, bielym vínnym octom a 1 nastrúhaným strúčikom cesnaku. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Pridáme kuracie stehná a necháme postáť aspoň 4 hodiny v chlade. Grilujeme na menšom ohni. Potierame marinádou.
TIP: Na potieranie môžeme použiť bylinky, ktoré si zviažeme.
Ľahký šalát ku grilovanému mäsu
Potrebujeme:
- 150 g poľníčka
- 1 ks červenej cibule
- 100 g šampiňónov
- 250 g paradajky cherry
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 2 PL vinného octu
- 3 PL olivového oleja
- soľ
- čierne korenie mleté
Postup: Do misy dáme očistené a na tenké plátky nakrájané šampiňóny, cherry paradajky prekrojené na polovice, pokvapkáme vínnym octom, olivovým olejom a ochutíme. Potom zvyšné suroviny, premiešame a môžeme podávať.
Grilovaný ananás s vanilkovou zmrzlinou
Potrebujeme:
- 1 ananás
- 2 PL masla
- 100 ml pomarančového džúsu
- mletú škoricu
- trstinový cukor
- vanilkovú zmrzlinu
Postup: Ananás očistíme a nakrájame na plátky. Z pomarančového džúsu, škorice a cukru pripravíme marinádu, ktorou ananás zalejeme. Po hodine marinovania grilujeme z oboch strán. Servírujeme s trochou masla na vrchu a vanilkovou zmrzlinou.
[ad2][/ad2]