Nemecká dôchodkyňa na vojenskom trucku
Čierne ozrutné vozidlo pútalo dva dni zvedavosť okoloidúcich na parkovisku pred Jumbo centrom. Vojenské auto zmenila nemecká dôchodkyňa na útulný karavan, s ktorým chce precestovať svet.
Petra Schuermann pochádza z Hamburgu, má 59 rokov a začala si plniť svoj cestovateľský sen. S upraveným vojenským autom na obytný karavan plánuje byť na cestách 10 až 15 rokov.
Auto odkúpila od armády pred šiestimi, pretože bolo lacné. „Za 20-tisíc eur. Cena podobných vozidiel sa každým rokom zvyšuje, teraz by ste ho kúpili za dvojnásobok,“ prezradila Nemka.
K dispozícii má posteľ, kuchynskú linku so sporákom a umývadlom, chladničku, mrazničku, toaletu so sprchou… Vo vozidle cestuje aj so štvorkolkou a bicyklom. Auto dosiahne rýchlosť 130 kilometrov, no bežne jazdí 90-kilometrovou rýchlosťou. Na facebookovom profile Katweltreise ju sleduje takmer 7-tisíc sledovateľov, s ktorými sa delí o svoje zážitky.
Upútal ju Bojnický zámok
Dobrodružstvo chcela začať koncom apríla, no zatváranie hraníc kvôli koronavírusu jej skomplikovalo plány. Pôvodne chcela ísť z cez Poľsko, Rusko, navštíviť všetky pobaltské krajiny a následnej prejsť cez Gruzínsko, Azerbajdžan a prezimovať v Ománe. Nakoniec však strávi zimu v Grécku.
Na Slovensku ju cestou do Košíc upútal najmä Bojnický zámok a tradičné slovenské domčeky v Jasenovej. „Centrum Košíc je krásne, zaujala ma fontána a okolité uličky,“ hovorí Petra, ktorá dnes ráno odchádza cez Maďarsko do Rumunska.
Foto: Veronika Janušková
[ad][/ad]Odporúčané články

Spomienka na školskú jedáleň alebo sladký pôžitok z detstva? Nadýchané mini buchtičky z jemného kysnutého cesta, upečené dozlatista a zaliate hustým vanilkovým krémom, si zamiluje celá rodina. Stačí niekoľko poctivých surovín, trocha trpezlivosti a výsledok stojí za to.

Kombinácia šťavnatého hovädzieho mäsa duseného v červenom víne a nadýchanej domácej parenej knedle je dôkazom, že klasika nikdy neomrzí. Tento poctivý recept spája vône koreňovej zeleniny, výrazné tóny vína a jemnosť domácej knedle, čím vytvára harmonický chuťový zážitok, ktorý zahreje nielen žalúdok, ale aj dušu. Stačí pár základných surovín, trpezlivosť a výsledok poteší celú rodinu.

Z kričiaceho ohňa vojnového tanku až za redakčný stôl. Viktor Bodnár nebol len publicista – bol svedok dejín, účastník frontu a muž, ktorého hlas znel aj tam, kde bola ešte tma.