Ulička remesiel patrila deťom
Záverečným podujatím osláv Dňa mesta Košice bola prehliadka remesiel na Hrnčiarskej ulici.
Oživili ju tradiční remeselníci a ich ručne vyrábané výrobky a produkty. Dvere do svojich dielní otvoria bylinkárka, umelecký kováč, hrnčiar či brašnár.
Spokojný s výkonom malých pomocníkov bol hrnčiar. „Robíme džbány, mištičky. Deti sú šikovní a vnímaví pomocníci, takže, ak nezačne pršať, máme prácu až do večera,“ komentoval hrnčiar.
[ad][/ad]Z kovu vyrábali deti medvedíka Pú. „Mám veľmi skvelých pomocníkov, chválim ich a povyšujem do hodnosti tovariša,“ uviedol kováč, ktorému asistovali nádejní pomocníci.
Fotogaléria: Iveta Vaculová
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.