Päťstovka ju vyniesla do oblakov
Šéfka oddelenia náboru zamestnancov spoločnosti Ness KDC Jarka Dermek ušila na seba adrenalínovú výzvu. Najväčší zamestnávateľ v oblasti softvérového inžinierstva v regióne v máji prijal do zamestnania nessáka s poradovým číslom 500.
Pred rokom sa zdalo byť dosiahnutie tohto počtu pracovníkov pri nedostatku odborníkov IT v Košiciach utópiou. V marci 2016 Ness KDC hlásilo 406 zamestnancov a avizovalo ďalší rast. Tento moment sa stal pre riaditeľku náboru „osudovým“. „Na firemnej večeri som nedbalo prehlásila, že ak dosiahneme v roku 2017 métu 500, vyskočím z lietadla s padákom. Moji kolegovia na tento sľub nezabudli. Keď mi od nich prišla pozvánka na tandemový zoskok, nebolo mi všetko jedno,“ vyjadrila sa Jaroslava Dermek, Talent Acqusition and Recruitment Director.
[article slug=”vyvojove-centrum-ness-kdc-dosiahlo-historicku-metu-500-zamestnancov”][/article]Tohtoročný 1. máj sa pre Jarku stal dňom D. Aké to bolo? „Spočiatku som nemala vôbec strach. Potom prišiel rešpekt pred trojkilometrovou výškou. Neuveriteľný adrenalín počas voľného pádu a obrovská úľava po hladkom pristátí sa nedá opísať,“ priblížila svoje pocity po zoskoku Jarka. „Istotu mi dodal profesionálny tandemista, ktorý ma upokojil a dodal mi odvahy.“ Sama sebe však sľúbila, že pri vyjadreniach týkajúcich sa ďalšieho rastu Ness KDC bude opatrnejšia.
Foto: archív Ness KDC
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.