Scarma tattoo navštevujú aj ľudia zo zahraničia
Aj keď leto nie je ideálnym časom na nové tetovanie, rozhodli sme sa navštíviť štúdio Scarma tattoo na Kováčskej ulici. Zákazníkov v ňom skrášľuje talentovaný tatér Peter Snopek, známy skôr pod umeleckým menom Snupy. Medzi jeho klientov patria prevažne Košičania rôznych vekových skupín. Aj preto nás prekvapila angličtina, ktorú sme začuli hneď, keď sme prekročili prah dverí.
V štúdiu sme našli študentku veteriny Antoniu, ktorá pochádza z Islandu. „Na Islande máme veľa tatérov, nemám ale pocit, že by boli ľudia viacej potetovaní ako na Slovensku,“ povedala Antónia.
Pred tetovaním je dôležitý výber miesta na tele. Predloha sa prenáša na kožu dovtedy, kým nie je zákazník spokojný.
Motív, ktorý si nechala vytetovať, má okrem iného symbolizovať jej lásku k zvieratám. A, ako hovorí, tento obrázok sa jej páčil aj pre jeho geometrické spracovanie. „Je to moje druhé tetovanie po pätnástich rokoch,“ prezradila nám.
Snupy (Peter Snopek) sa musí dokonale sústrediť na prácu – zákazník bude predsa jeho dielo nosiť na svojom tele celý život. Okrem toho však nesmie zabudnúť na komunikáciu s klientom, ktorá je podľa neho veľmi dôležitá.
Skôr, ako kerka dostane definitívnu podobu, tatér si podľa predlohy „načrtne“ obrázok priamo na pokožku.
Hotovo! Najdôležitejšia je spokojnosť zákazníka. Nezabúdajte, že výsledok ovplyvní aj vaša starostlivosť o pokožku po dokončení tetovania.
(TM)
Foto: Tomáš Tóth ml.
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.