Pudingový koláč
Potrebujeme:
- 5 vajec rozdelených na bielka a žĺtky
- 250 g kryštálového cukru
- 250 g polohrubej múky
- 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
- 1 dl oleja
- 1 dl vody
- 2 PL kakaa
- 2 balíčky jahodového pudingu
- 5 PL kryštálového cukru
- 1 l mlieka
Postup:
Rúru dáme vyhrievať na 180 °C. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie. Uvaríme puding, ktorý za občasného miešania chladíme. Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, do ktorého postupne pridávame žĺtka, olej, vodu a preosiatu múku s práškom do pečiva. Na pripravený plech vylejeme asi 2/3 cesta. Do zvyšnej 1/3 cesta zamiešame kakao a nerovnomerne nalejeme na bledé cesto. Nakoniec do cesta lyžicou rovnomerne kladieme uvarený puding a dáme piecť. Po upečení na horúci koláč (v plechu) nalejeme polevu a necháme vychladnúť.
Poleva: Zmiešajte 500 ml kyslej smotany, 2 balíčky vanilkového cukru a 3 PL práškového cukru.
[ad][/ad]