Fotoglosa: Začala sa pikniková sezóna…
Rozkvitnuté kvety, príjemný jarný vzduch. Všetko navôkol sa začína zelenať. Začala sa pikniková sezóna. Rozložiť si deku na lúke, popíjať limonádu, pojedať sendviče a unášať sa vôňou pokosenej trávy. Skvelý tip na víkend, čo myslíte? Títo dvaja páni asi nenašli žiadnu lúku, a tak si „piknikovanie“ užívali rovno pod Pamätníkom Medzinárodného maratónu mieru. Nevyrušovali ich ani autá na rušnej križovatke, ani zvedavé pohľady okoloidúcich. Jeden z nich sa potužoval „malinovkou“, druhý si trošku zdriemol. Nevyzerali, že by si práve odbehli tréningovú dávku a štýlovo odfukujú práve pod sochou maratónca.
[ad][/ad]Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.