SPPK: Vzdelávací projekt Hovorme o jedle sa uskutoční od 13. do 17. októbra
Bratislava 25. septembra (TASR) – Druhý ročník súťažno-vzdelávacieho projektu o potravinách pod názvom “Hovorme o jedle”, určeného pre základné školy (ZŠ) v SR, sa uskutoční v období od 13. do 17. októbra 2014. Škola musí svoj záujem o účasť v súťaži potvrdiť registráciou do 12. októbra. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) v Bratislave jej ústredný riaditeľ Jozef Artim. Podrobnosti možno získať na internetovej stránke www.opotravinách.sk. “Hodnotiacimi kritériami sú najmä nápaditosť, originalita a precíznosť spracovania. Aby sme školy trochu motivovali, tak prvých 10 škôl, ktoré vypracujú najzaujímavejšie témy a budú ich najlepšie prezentovať, dostanú poukazy v hodnote 330 eur na nákup vecných cien podľa vlastného uváženia, ale so zameraním na ďalšie vzdelávanie v tejto oblasti, to znamená v oblasti znalostí o potravinách,” povedal. Žiaci počas exkurzií v týždni aktivít projektu Hovorme o jedle získajú množstvo zaujímavých informácií o pestovaní poľnohospodárskych plodín, chove hospodárskych zvierat, vyrábaných potravinách, spracovaných surovinách, spôsobe ich spracovania, bezpečnosti potravinárskej prevádzky, výhodách konzumácie lokálnych potravín, sezónnosti a rôznych ďalších aspektoch ovplyvňujúcich ľudské stravovanie. Súťažno-vzdelávací projekt Hovorme o jedle aj v tomto roku pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR pripravuje SPPK a jej organizačný partner – Centrum rozvoja znalostí o potravinách, n.o. Hlavnou cieľovou skupinou súťaže, ktorej odbornými garantmi sú Štátna veterinárna a potravinová správa SR, Úrad verejného zdravotníctva SR a Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum – Výskumný ústav potravinársky, budú deti a učitelia základných škôl so sídlom v SR. Partnermi podujatia sú viaceré potravinárske profesijné zväzy a združenia a potravinárske a poľnohospodárske podniky, ktoré sú členmi SPPK. V minuloročnom prvom ročníku sa do projektu Hovorme o jedle zapojilo 164 základných škôl s celkovým počtom 37.691 žiakov, ktorí spracovali dovedna 924 súťažných príspevkov. UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam. jal pop
Odporúčané články
Študenti SOŠ beauty služieb v Košiciach už piaty rok pripravujú pre seniorov Domu pokojnej staroby A. F. Colbrieho Vianočný beauty deň. Potešili ich nielen skrášľovaním, ale aj milým slovom a úsmevom.
Sviatočná atmosféra v Košiciach je v plnom prúde. Prinášame veľký prehľad podujatí, ktoré sú organizované až do januára nielen na jednotlivých trhoch v Košiciach. Pozrite si, ktorý koncert či detské vystúpenie by sa oplatilo navštíviť v predvianočnom čase.
Skauti a skautky, ktorí ho každý rok prinášajú na Slovensko, ho v stredu 17. decembra priniesli na košický magistrát.