Pad Thai s kačacím mäsom
Potrebujeme:
- 200 g ryžových rezancov
- 100 g nakrájaných kačacích pŕs
- 1 vajíčko
- 1 strúčik cesnaku
- 1 strúčik šalotky
- 2 PL tamarindovej omáčky
- 40 g bambusových výhonkov
- 40 g jarnej cibuľky
- 2 PL oleja
- 40 g hríbov Shitake
- 1PL ustricovej omáčky
- 1 PL nasekaných kešu orieškov
- 1 PL rybacej omáčky
Postup:
Vo woku na slabom plameni rozohrejeme olej, pridáme cesnak. Pridáme kačacie prsia, ktoré orestujeme. Vyberieme na tanier. Ryžové rezance uvaríme podľa návodu al dente. Do stredu woku dáme 1 PL oleja a naň rozbijeme jedno vajíčko. Z neho spravíme praženicu. K vajíčku potom pridáme zeleninu s hubami a ostatné ingrediencie na dochutenie a všetko orestujeme. Pridáme mäso, ktoré sme si odložili na tanier a dobre premiešame. Môžeme pridať aj pár lyžíc vody alebo kuracieho vývaru. Zamiešame rezance a chvíľu porestujeme. Nakoniec posypeme nasekanými kešu orieškami.
Hlavná výhra: kurz varenia ázijských špecialít