Príležitosť na východe: Nový mestský rezort spúšťa nábor
Košice čoskoro obohatí ďalší klenot. Je ním nový mestský rezort VILLA SANDY, ktorý plánuje otvoriť svoju prvú fázu už tento rok. Aktuálne rezort spúšťa nábor pracovníkov.
Obyvatelia a návštevníci metropoly východu si už čoskoro budú môcť vychutnať kompletné zázemie pre biznis aj voľný čas na tej najvyššej úrovni. Rezort VILLA SANDY, situovaný v prostredí košického Mestského parku, bude totiž jedinečným spôsobom spájať reštauračné, športové, relaxačné, konferenčné a ubytovacie služby tak, aby uspokojil široké spektrum hostí.
Ambíciou je zviditeľniť Košice, ako turistickú a obchodnú destináciu
Rezort má záujem poskytnúť kvalitné služby miestnej verejnosti a súčasne ambíciu zviditeľniť Košice na mape turistických i obchodných destinácií aj pre medzinárodnú klientelu. Prispeje tak k rozvoju cestovného ruchu a súvisiacich miestnych odvetví. To všetko s ideou lokálpatriotizmu a spoločenskej zodpovednosti, ktorá je nosná aj pri práve spustenom nábore.
„Projekt tejto úrovne kladie vysoké nároky na kvalitu pracovníkov. Našim želaním je dať príležitosť najmä lokálnym ľuďom ale aj tým, ktorí z východu odišli za prácou do iných odvetví, či do zahraničia. Chceme udržať šikovných ľudí v Košiciach a vrátiť talenty domov. Sme presvedčení, že z dlhodobého hľadiska to stojí zato,“ povedal šéf rezortu Branislav Kováč.
Prvá fáza projektu
Aktuálne sa spúšťa nábor k štartu prvej fázy projektu. Tá bude spočívať v otvorení unikátnej reštaurácie a tradičnej kaviarne SEVEN umiestnenej v obnovenej Národnej kultúrnej pamiatke, v minulosti označovanej ako „korčuliarsky pavilón“. Súčasne sa v prvej fáze otvorí exteriérová prevádzka POINT, zameraná na prípravu autentického jedla na živom ohni. Súčasťou prvej fázy otvorenia bude i parkovací dom s kapacitou 90 miest a exteriérové tenisové kurty. Otvorenie tejto časti nového mestského rezortu VILLA SANDY sa plánuje v druhej polovici tohto roka.
Nový mestský rezort pritom dáva príležitosť nielen skúseným odborníkom, ale aj mladým talentom. K prvým patrí 20-ročný absolvent košickej Hotelovej akadémie Sebastián Tóth, ktorý nedávno získal striebro v európskej súťaži mladých kuchárov. Stalo sa tak práve pod vedením šéfkuchára VILLA SANDY a kapitána Národného tímu kuchárov Slovenska, Jozefa Hromjáka.
Zvýšiť dôveru uchádzačov v gastro-segment, ktorý po pandémii Covid-19 bojuje s odlivom pracovných síl, chce VILLA SANDY vytvorením vysokých štandardov v pracovných podmienkach pre zamestnancov. „Spokojný a stabilný personál je nevyhnutným predpokladom úrovne kvality služieb, akú chceme našim hosťom poskytnúť,“ vysvetlil Kováč.
Rezort oslovuje pracovný trh náborovou kampaňou s názvom Miesto v srdci. „Táto idea má viacero rozmerov. Rezort VILLA SANDY je miestom v srdci mesta Košice. Hľadáme doň ľudí s miestom v srdci pre naše hodnoty a skutočnú starostlivosť o našich hostí. Zároveň, úspešní uchádzači získajú miesto v našom srdci zhmotnené nadštandardnou personálnou politikou. Ponúkame teda miesto v srdci, z viacerých pohľadov,“ vysvetlila marketingová manažérka rezortu VILLA SANDY Ivana Halászová.
V neskorších fázach sa plánuje otvorenie ďalších dvoch jedinečných gastro-prevádzok, multifunkčnej haly s kapacitou 700 osôb, ako aj prvého päťhviezdičkového hotela v Košiciach. Rezort avizuje, že uchádzačov z aktuálnej fázy náboru bude zvažovať aj do neskôr obsadzovaných pozícií.
Zdroj: Tlačová správa, Villa Sandy
Odporúčané články
Mesto Košice sa na jar premení na farebnú kvetinovú oázu vďaka jedinečným tulipánom z Holandska. Holandské veľvyslanectvo na Slovensku opäť darovalo mestu špeciálnu odrodu tulipánov nesúcu meno “Slovensko”, ktorú vyšľachtila holandská kráľovská rodina.
Pri príležitosti 106. výročia vzniku Československej republiky sa v pondelok 28. októbra uskutočnilo v Košiciach slávnostné stretnutie pri sochách Tomáša Garrigue Masaryka a Milana Rastislava Štefánika, dvoch významných osobností, ktoré stáli pri zrode spoločného štátu Čechov a Slovákov.
Na Námestí osloboditeľov pred obchodným centrom Aupark v Košiciach sa v týchto dňoch koná farmársky trh, kde návštevníci môžu objavovať bohatú ponuku lokálnych produktov a remeselných výrobkov.