Pravý zimný víkend si Košičania užili do sýtosti
Takýto víkend obyvatelia nášho mesta dávno nezažili. Od piatkovej noci do sobotňajšieho popoludnia nasnežilo viac ako 30 centimetrov snehu. A tak za zimnými radovánkami nemuseli cestovať na hory, do sýtosti si ich užili aj v uliciach mesta. Pravda, poniektorí vypotili pri odpratávaní chodníkov a zasypaných áut litre potu. Väčšina však brala na naše pomery už nezvyčajnú zimu s úsmevom…








(RED)
Foto: fb
Odporúčané články
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.