Tradícia požehnávania veľkonočných jedál pretrváva
Včera aj dnes prebiehalo v kostoloch požehnávanie veľkonočných jedál.
[article slug=”zmysel-vekej-noci-vyplyva-z-nadeje-zmtvychvstania”][/article]Veľká noc je u kresťanov vyvrcholenie 40-dňového pôstu a k tradičným obradom veľkonočnej nedele patrí posvätenie pokrmov. Aj tento rok sa veriaci zhromaždili pred kostolmi a v ich košíkoch nechýbali vajíčka, koláč alebo “pascha”, šunka, syrek i sladkosti. Pozrite si galériu fotiek zo včerajšieho svätenie jedál v Kostole Ducha Svätého na Južnej triede v Košiciach.
Sasha, Iveta Vaculová
Foto: Iveta Vaculová
Odporúčané články
Veľa ľudí je presvedčených, že atramentové tlačiarne sú oveľa vhodnejšie na príležitostnú tlač, pretože sú lacnejšie. Pravdou však je, že ak tlačíte predovšetkým textové dokumenty, nie je problém nájsť v súčasnosti kvalitné, ale hlavne lacné laserové modely. Že neviete, ktoré laserové tlačiarne stoja za to? To je v poriadku. V nasledujúcich riadkoch vám dáme niekoľko tipov.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.