Čo sa bude diať v Košiciach (18. 03. – 24. 03.)
Aj tento týždeň sme si pre vás pripravili prehľad podujatí v Košiciach. Pozrite si, akých podujatí sa môžete zúčastniť a nenechajte si ujsť žiadne z jedinečných kultúrnych či športových udalostí.
One, two, three… Ideš z hry! (19. 03.)
Inscenácia One, two, three… Ideš z hry! v Bábkovom divadle v Košiciach, ktorá sa odohrá 15. marca o 9:00, 10:30, 14:00 hod. alebo 17. marca o 14:30, 16:30 hod., ponúka príbeh starých rodičov cestujúcich po svete s pomocou svojich vnúčat. Divadlo využíva dvojjazyčné dialógy v slovenčine a angličtine, pričom diváci sa naučia užitočné anglické slovíčka a frázy týkajúce sa cestovania a základnej komunikácie. Inscenácia, vhodná aj pre deti od 5 rokov, je súčasťou repertoáru košického bábkového divadla a patrí medzi diela inscenačného tímu vedeného Adrianou Totikovou.
Zápas HC Košice a HC Slovan Bratislava (19. 03.)
Hokejová vášeň sa vracia na ľad s nabitým programom štvrťfinálových zápasov medzi HC Košice a HC Slovan Bratislava. Fanúšikovia môžu očakávať skvelú atmosféru počas štvrťfinále, ktoré sa odohrá 19. marca 2024 o 18:00 hod. Oba tímy sa stretnú na ľade v Košiciach, kde si rozdajú súboj o postup v sérii. Tieto zápasy sľubujú napínavé hokejové večery plné zručnosti, stratégie a nezabudnuteľných momentov.
Ochutnávka: Villa de Varda Grappa Night s Kubbo Select v Pizza Clasa (20. 03.)
Pozvánka do sveta rodinnej grappa destilérky z Talianska, ktorá si ctí tradície staré viac ako 170 rokov. Zažite ochutnávku grappy v košickom Pizza ClaSa, kde vás Michele Dolzan osobne zasvätí do tajov výroby podľa “De Varda metódy”. Spoznajte históriu a remeselnú zručnosť rodiny Dolzan, ktorá sa odvíja už po šiestu generáciu. Na tomto jedinečnom podujatí, ktoré sa koná 20. marca 2024 o 20:00 hod. za cenu 29 eur na osobu získate nielen ochutnávku grappy, ale aj malé občerstvenie.
NO NAME a NOCADEŇ (21. 03.)
Nezmeškajte koncertný zážitok roku 2024, kde sa spojia kapely NO NAME a NOCADEŇ. Toto jedinečné turné sa začína v Košiciach 21. marca o 19:00 hod. (športová hala Stará jazdiareň) a pokračuje sériou koncertov na Slovensku a v Českej republike. Spoločná pieseň “V pôvodnom znení” z roku 2023 je predzvesťou nového albumu NO NAME a symbolom ich Česko-Slovenského turné. Igor Timko z NO NAME a Rasťo Kopina z NOCADEŇ, bývalí spolužiaci z košického konzervatória, predstavia svoj duet živo na turné. Táto spolupráca je výsledkom dlhoročného priateľstva a umeleckých ciest obidvoch hudobníkov. Príďte sa presvedčiť o ich unikátnej spolupráci a zažiť koncert plný nových piesní a emócií.
Koza odratá a jež (21. a 22. 03.)
P. Palik prináša na scénu rozprávku Koza odratá a jež, ktorú si môžete pozrieť 21. marca o 17:00 hod. a 22. marca o 9:00 a 10:30 hod. Miesto konania rozprávky je Bábkové divadlo Košice, scéna Jorik. Tento príbeh rozpráva o bezohľadnej a zlej koze, ktorá si bez opýtania urobila domov v líščej nore, čím prinútila líšku opustiť vlastný domov. Keď líška hľadala pomoc u svojich priateľov, nikto jej nebol ochotný pomôcť, všetci sa totiž báli zlej kozy. Obrat príde, keď z malého ježa, od ktorého by to nikto nečakal, vychádza hrdina, ktorý kozu nakoniec vyženie. Táto hra je určená deťom od 3 rokov a sľubuje nielen zábavu, ale aj poučenie o odvahe a pomoci.
Pokračovanie nájdete na ďalšej strane.
Odporúčané články
Obyvatelia a cestujúci mestskou hromadnou dopravou sa stále častejšie stretávajú s nepríjemnými obmedzeniami spôsobenými aktmi vandalizmu na vozidlách MHD. Tento problém sa objavuje vo forme nelegálnych nápisov na autobusoch a električkách.
Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa pred snežením, ktorá pre metropolu východu platí od štvrtka 23:00 až do piatkového poludnia. Slovenský hydrometeorologický ústav predpovedá, že v Košiciach môže napadnúť 5 až 15 centimetrov snehu. Na základe tejto predpovede je zimná údržba mesta pripravená na prvý zásah v tejto sezóne.
V košickej mestskej časti Juh sa opäť niesla vôňa čerstvo upečeného koláča, keď sa mladá generácia spojila so seniorkami, aby spolu pripravili tradičný domáci slivkový koláč. Projekt Pečie celý Juh je nielen o pečení, ale aj o prepájaní skúseností a tradícií medzi generáciami.