Sú si ľudia skutočne rovní?
To je téma diskusie, ktorá sa začína dnes o 19. h v HalmiCaffe na Hlavnej ulici. Štartuje tam nový diskusný formát nazvaný FiloZoom, ktorý pre verejnosť pripravili členovia Katedry filozofie a dejín filozofie Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.
„Naším cieľom je poskytnúť priestor na diskusiu širšej, nielen odbornej verejnosti, a priblížiť tak filozofiu s jej problémami,“ uviedol Róbert Stojka, ktorý bude spolu s kolegom z katedry Martinom Škárom dnešnou diskusiou sprevádzať.
Kto si má chuť zafilozofovať, môže sa na diskusie FiloZoom tešiť každý mesiac. Podľa R. Stojku plánujú spustiť aj webstránku www.filozoom.sk, ktorá má verejnosti slúžiť ako diskusné fórum. Momentálne sa na nej ešte pracuje.
(VER)
Foto: Shutterstock
Odporúčané články
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.