VIDEO: Svetový deň milovníkov kníh. Vyznajú sa Košičania v literatúre?
Každý určite pozná mladého mušketiera menom d’Artagnan, pamätáte si však mená jeho troch priateľov? A spomeniete si aspoň na dvoch knižných detektívov, ktorí riešia kriminálne prípady ako na bežiacom páse? Práve dnes oslavujú tí, ktorí sa v knihách vyznajú a milujú čas strávený čítaním. A ako ho osláviť?
V uliciach nášho mesta sme zisťovali, ako sa Košičania vyznajú v knihách. Oslávte Svetový deň milovníkov kníh a pozrite sa, ako dopadol náš malý prieskum v košických uliciach.
Michaela Luxová, Mária Dunajčanová
Michaela Luxová, Mária Dunajčanová
Odporúčané články
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?