Vývojové centrum Ness KDC dosiahlo historickú métu 500 zamestnancov
Ness Košice Development Center je s 500 IT špecialistami najväčším zamestnávateľom v oblasti softvérového inžinierstva v regióne a svoje služby poskytuje globálnym klientom už 12 rokov. Firma s 20-percentným medziročným rastom je „flagshipom“ korporácie Ness Digital Engineering vlastnenou skupinou amerických investorov Rohytan Group.
Rast založený na kvalite a spokojnosti
Klientmi Ness KDC sú renomované zahraničné firmy s nadnárodným pôsobením zastávajúce popredné postavenia v oblastiach, akými sú financie, telematika, automobilový priemysel, médiá, digitálny marketing, doprava, big data či internet z things. Dlhodobo vysoký štandard kvality práce a významná pridaná hodnota riešení zabezpečujú Ness KDC rýchly rast. Firma prijala v posledných troch rokoch viac ako 270 IT špecialistov, čo môžeme v saturovanej oblasti s obmedzeným zdrojom kvalifikovanej pracovnej sily považovať za nevídaný úspech.
„Dosiahnutie 500-vky nie je pre nás prekvapením, pretože ambiciózne ciele sa nám darí dlhodobo napĺňať vďaka unikátnej firemnej kultúre, profesionalite a kvalite zamestnancov. 500-vka však určite nie je v našom odbore všedná záležitosť a aj preto sa chceme o tento obrovský úspech podeliť so širšou verejnosťou. IT trh práce, zvlášť v Košiciach, je vyčerpaný a prísun kvalifikovaných, mladých, nových generácií softvérových expertov je výrazne limitovaný. O to viac si tento úspech vážime a považujem ho za živý dôkaz dvanástich rokov posúvania latky, zvyšovania nárokov a zodpovednej práce manažmentu i všetkých zamestnancov. V neposlednom rade, tento rast a úspech vnímam ako výsledok dlhoročnej spokojnosti nielen zamestnancov, ale i našich zákazníkov a obchodných partnerov,“ priblížil CEO spoločnosti Ness KDC Marek Uhrín.
V Košiciach pôsobí v IT oblasti 5 veľkých nadnárodných hráčov a desiatky menších firiem, ktoré potrebujú pre svoj ďalší rast mladých programátorov a IT-čkárov. Dve košické univerzity nedokážu pokrývať požiadavky trhu a IT firmy volajú po zmenách vo vzdelávacom systéme.
„Ness KDC vykonáva viacero aktivít a iniciatív v oblasti vzdelávania. Naši zamestnanci participujú v rôznych edukačných programoch a súťažiach, chodia prednášať na stredné i vysoké školy a my ich v tom podporujeme. Situácia však volá po systémovej zmene od najnižších stupňov až po vysoké školy tak, aby boli forma i obsah štúdia prispôsobené požiadavkám trhu. Je to jediná cesta k zabezpečeniu udržateľnosti a zdravého rastu odvetvia, ktoré hrá a bude hrať prím v našom regióne,“ dodal Marek Uhrín.
Oslavovať budú všetci
Spoločnosť sa rozhodla, že tento významný míľnik oslávi nielen so svojimi zamestnancami a ich najbližšími, ale aj s obyvateľmi mesta, v ktorom pôsobí. Košice a Košičania sa tak môžu tešiť na oslavy, ktoré sa uskutočnia 12. až 13. mája v centre mesta. Okrem toho Ness pripravuje druhý ročník jedinečného Ness City Triathlonu, ktorý sa uskutoční 1. júla, teda presne v deň dvanástych narodenín spoločnosti.
„Sme hrdí na to, čo sme dosiahli a za týmto úspechom sú v prvom rade naši skvelí zamestnanci, tvrdá práca a pridaná hodnota, ktorú každý z nich vytvára. Výsledkom je následne dlhodobá spolupráca s našimi zákazníkmi. Táto kombinácia je základom úspechu pre získavanie nových klientov, prehlbovanie vzťahu s existujúcimi, rast firmy a neustále nové atraktívne pracovné pozície. Zároveň sme hrdým IT partnerom mesta a snažíme sa pomáhať komunite, v ktorej pôsobíme a žijeme. Aj preto sme oslavy rozdelili na niekoľko aktivít a podujatí, ktoré sú určené nielen pre Nessákov, ale aj širokú verejnosť. Tie sú zatiaľ predmetom príprav a budeme o nich včas informovať, alebo jednoducho prekvapíme,“ priblížila CFO a COO Ness KDC Zuzana Želinská.
Viac informácií o oslavách 500-vky, Ness City Triathlone i firme samotnej nájdete na www.nesskdc.sk/500.
Foto: archív Ness KDC
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.