Na Silvestra do prírody
Posledný deň roka pred večernou oslavou môžete stráviť aj v peknej zimnej prírode. V Košiciach a okolí turistickí nadšenci už každoročne organizujú na Silvestra akcie, ktoré pretrvali desaťročia.
Tradičným je výstup na Kojšovskú hoľu. Klub turistov Víkend informuje, že zraz účastníkov a odchod autobusu je 31. decembra z parkoviska za Magistrátom mesta Košice o 7.30 hod.
Naspäť do Košíc sa autobus vracia z parkoviska v Zlatej Idke o 14.30 hod. Dvadsaťkilometrovú trasu zo Zlatej Idky a späť absolvuje každý rok do sto ľudí rôzneho veku.
Do prírody na Silvestra vyrazia aj turisti z klubu z Poproča. Vystúpia na Kobyliu horu vo Volovských vrchoch. Štartuje sa od kaplnky v Poproči o 9.30 hod.
[ad][/ad]Odporúčané články
Letné prázdniny sa končia a nový školský rok so sebou prináša nielen radosti, ale aj každodenné povinnosti. Ranné zhony, organizácia krúžkov, domáce úlohy, pracovné záväzky a starostlivosť o domácnosť sú opäť súčasťou dňa, pričom bremeno organizácie často nesú najmä ženy.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.