Veľký úspech pre Košice: SEVEN Restaurant Café druhá najlepšia na Slovensku! (FOTO+VIDEO)
Košická zážitková reštaurácia SEVEN a jej šéfkuchár Jozef Hromják sa zaradili medzi absolútnu špičku slovenskej gastronómie! Prestížny kulinársky bedeker Gault&Millau udelil reštaurácii tri čapice. Šéfkuchára Hromjáka zaradil bedeker medzi Top kuchárov slovenskej gastronómie 2025. Košice tým získali silné postavenie na kulinárskej mape Slovenska.
Reštaurácia SEVEN Restaurant Café, súčasť päťhviezdičkového VILLA SANDY Resort v Košiciach, dosiahla po necelom roku a pol od otvorenia ďalší významný úspech. Jeden z najrešpektovanejších medzinárodných gurmánskych bedekrov Gault&Millau, ktorý tento rok vyšiel prvý krát aj na Slovensku, udelil košickej reštaurácii 3 čapice a 2. miesto v celkovom hodnotení reštaurácií, čím SEVEN Restaurant Café potvrdila svoju výnimočnú pozíciu na domácej kulinárskej scéne.
Spolu s reštauráciami Irin. (Bratislava) a Gašperov mlyn (Batizovce), dosiahla SEVEN druhý najvyšší počet bodov v hodnotení. Na čelo rebríčka sa oprávnene postavila bratislavská ECK Restaurant, s ktorou SEVEN ako jediná zdieľa ocenenie od medzinárodného STAR WINE LIST za výnimočnú vínnu ponuku. Ocenenia Gault&Millau boli udelené počas slávnostného galavečera, ktorý sa konal 2.júna 2025 v Bratislave.
Za kulinárskym rukopisom reštaurácie SEVEN stojí šéfkuchár Jozef Hromják, Kapitán Národného tímu kuchárov Slovenska, strieborný Kuchár roka 2025 podľa renomovaného kulinárskeho magazínu FALSTAFF, ktorý sa hodnotením Gault&Millau opäť zaradil medzi TOP KUCHÁROV SLOVENSKEJ GASTRONÓMIE 2025.
Jeho tvorba čerpá z filozofie Novej kuchyne Slovenska, ktorá spája tradičné slovenské chute so súčasnými technikami, lokálnymi surovinami a originálnym prístupom k sezónnosti.
„Tento úspech je výsledkom tvrdej práce, vášne a precíznosti celého nášho tímu,“ uviedol Branislav Kováč, generálny manažér VILLA SANDY. „Som nesmierne hrdý na to, čo sme za tak krátky čas dosiahli. Našim cieľom bolo od začiatku vytvoriť priestor, ktorý zmení lokálne štandardy, prinesie kvalitu a zároveň emóciu. Dnes vieme, že sme na správnej ceste.“
„Každý deň je pre nás výzvou aj príležitosťou. Byť ocenený Gault&Millau je pre nás veľká česť, no zároveň aj záväzok. Teší ma, že ako tím sa posúvame vpred a stále hľadáme cestu, ako ponúknuť našim hosťom zážitok, na ktorý nezabudnú,“ dodal majster šéfkuchár Jozef Hromják.
SEVEN Restaurant Café je súčasťou rezortu VILLA SANDY, ktorý sa nachádza v srdci košického Mestského parku. Reštaurácia sídli v zrekonštruovanej národnej kultúrnej pamiatke, čím spája výnimočný priestor, špičkovú gastronómiu a autentický zážitok. Reštaurácia ponúka viacchodové degustačné večere, obľúbené Nedeľné brunche aj výberové obedové menu.
Popri prémiovej SEVEN Restaurant Café a parkfoodovom koncepte kiosku POINT ponúkne rezort pod vedením Jozefa Hromjáka čoskoro aj ďalšiu reštauráciu EMOTI – s gastronomickým konceptom založeným na myšlienke zdieľania chutí.
Ocenenie Gault&Millau pre SEVEN Restaurant Café je dôkazom, že Košice sa stávajú významným gastronomickým bodom na mape Slovenska – s dôrazom na kvalitu, lokálnosť, a výnimočné kulinárske emócie.
Galéria
Odporúčané články
Vo Východoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb v Košiciach zomrela pacientka po plánovanom kardiochirurgickom zákroku. Operácia sa uskutočnila 6. augusta, pričom 65-ročná žena z Prešova sa z nej neprebrala a po siedmich dňoch zomrela. Nešlo o urgentnú operáciu, ale o vopred naplánovaný výkon, ktorý viedol kardiochirurg Adrian Kolesár, prednosta kliniky srdcovej chirurgie.
V nadchádzajúcom týždni budú v Košickom kraji prebiehať plánované odstávky elektriny v zmenšenom rozsahu. Upozorňujeme obyvateľov dotknutých lokalít, aby svoje aktivity prispôsobili dočasnému prerušeniu dodávky.
V stredu 19. novembra došlo v ranných hodinách k vykoľajeniu vlaku ZSSK. Ako informoval portál railpage.net, keďže došlo k poškodeniu trate, možno očakávať meškania vlakov a nástupištia č. 1 a č. 2 sú mimo obsluhy.

