Košický rezort VILLA SANDY otvoril novú gastro-prevádzku i multifunkčnú halu (FOTO)
Rezort VILLA SANDY, obľúbená destinácia v srdci košického Mestského parku, oficiálne otvoril novú reštauráciu a kaviareň EMOTI Sharefood Tavern, ako aj priľahlú multifunkčnú tenisovú halu. Tie priniesli moderný koncept zdieľanej gastronómie, aj nadštandardné podmienky pre šport. Rezort tak opäť rozšíril svoje portfólio zážitkov pre verejnosť v metropole východu.
Od svojho otvorenia v roku 2024 si rezort VILLA SANDY získal priazeň voľnočasovej i biznisovej klientely širokou ponukou nadštandardných služieb priamo v centre mesta. Tie ponúka v rôznorodých prevádzkach, ktoré postupne otvára pre širokú verejnosť. Doposiaľ si mohli Košičania a návštevníci metropoly východu užiť exteriérové tenisové kurty, podzemné parkovanie, či špičkovú gastronómiu v dvoch reštauračno-kaviarenských prevádzkach, zo štyroch plánovaných. Zatiaľ čo exteriérový „parkfood“ kiosk POINT v rezorte ponúka autentické jedlá a nápoje podávané v objatí parku, tradičná kaviareň a prémiová reštaurácia SEVEN je zameraná na zážitkovú gastronómiu. Práve vďaka jej kvalitám sa SEVEN stala jednou z najlepších reštaurácií na Slovensku, ziskom troch čapíc renomovaného bedekra GAULT&MILLAU, či bielej hviezdy za vínnu ponuku od medzinárodného STAR WINE LIST. Aktuálne košický rezort rozšíril svoju ponuku o tretiu reštauračno-kaviarenskú prevádzku – EMOTI Sharefood Tavern a novú multifunkčnú tenisovú halu. Stalo sa tak na slávnostnom otvorení dňa 15. októbra 2025.

Zatiaľ čo oficiálneho otvorenia reštaurácie a kaviarne EMOTI sa zhostil generálny manažér rezortu VILLA SANDY Branislav Kováč, slávnostný krst novej tenisovej haly prebehol symbolickým tenisovým podaním košickej tenisovej legendy – Karola Hingisa, otca svetoznámej tenistky Martiny Hingisovej. Ten sa veľmi potešil novootvorenému tenisovému stánku v Mestskom parku, aj symbolickému zápasu so športovým manažérom VILLA SANDY Michalom Jánošíkom a trénerom Jaroslavom Novákom. Ich duel niesol hlbší zmysel – lokálpatriotizmus, spojenie generácií a histórie s budúcnosťou – v súlade s myšlienkou celého rezortu VILLA SANDY.
„Som veľmi rád, že som tu dnes mohol byť. Mám s týmto miestom spojené úžasné historické spomienky, pretože som tu vyrastal. Neskôr mi tu robila v kočíku pri tenise spoločnosť moja dcéra Martina Hingisová. Diali sa tu výnimočné zápasy, boli tu známe tenisové osobnosti. A mám radosť, že sa do Mestského parku tenis vrátil,“ povedal Karol Hingis. Hostia ocenili aj nadštandardné zázemie a možnosti tréningov pre detských i dospelých nadšencov tenisu v novej multifunkčnej hale.
Nová EMOTI Sharefood Tavern priniesla do Košíc opäť iný – unikátny gastronomický koncept. Reštaurácia a kaviareň totiž stavia na princípe „sharingu – zdieľania“ – jedlá a nápoje v podobe, ktorá podporuje spoločné stolovanie a zážitok zdieľania spoločných chvíľ. Otvorená kuchyňa a bar, ktoré sú centrom priestoru EMOTI, dokonale dopĺňajú túto myšlienku – hostia sa stanú účastníkmi živého barmanského a kulinárskeho predstavenia.
EMOTI zároveň prináša do Košíc nové možnosti na konanie podujatí. Popri konferenčnej miestnosti, či salóniku je prevádzka priamo prepojená s novou multifunkčnou halou s kapacitou až do 600 osôb. Okrem športového vyžitia na dvoch profesionálnych kurtoch GREEN SET, tak hala so zázemím EMOTI ponúka aj veľkorysý priestor na väčšie eventy.

„Naším cieľom je vytvoriť v rezorte priestor, kde sa snúbi kvalitná a rôznorodá gastronómia s nadštandardnými možnosťami relaxu, športu, kongresových a ubytovacích služieb tak, aby si u nás každý hosť našiel to svoje. EMOTI je ďalším jedinečným prvkom do tohto celku. Miestom, kde gastronómia nie je len o chuti, ale aj o spájaní. Verím, že má všetky predpoklady na to, aby si získala srdcia Košičanov,“ povedal Branislav Kováč, generálny manažér VILLA SANDY.
V rámci ponuky jedál, pripravenej tímom strieborného Kuchára roka 2025 – majstra šéfkuchára Jozefa Hromjáka, sa hosťom predstavia tradičné jedlá v modernom a štýlovom šate. Nová kuchyňa Slovenska, ktorú Jozef Hromják úspešne reprezentuje aj ako kapitán Národného tímu kuchárov Slovenska, a ktorá si získala obľubu aj v rámci ostatných prevádzok VILLA SANDY, sa tak pretaví do jedál EMOTI – a to pod vedením sous-chefa Dominika Demka. Ten sa vrátil do Košíc po rokoch pôsobenia v zahraničí.
S ponukou nápojov EMOTI nadviaže rovnako štýlovo na tradície, ale aj ideu zdieľania, a to kvalitnou ponukou aj veľkoformátových pív a vín, autorských miešaných nápojov, či jedinečne podávaných domácich limonád. Otvorenie EMOTI a multifunkčnej haly je súčasťou stratégie postupného rozvoja rezortu VILLA SANDY. V ďalších fázach rezort plánuje otvorenie prvého päťhviezdičkového hotela v regióne, mestského wellness a ďalšieho barového konceptu. Ojedinelým spojením nadštandardných služieb v centre metropoly východu má rezort ambíciu zviditeľniť Košice na mape atraktívnych destinácií pre bežnú aj náročnejšiu klientelu.
Galéria
(TS)
Odporúčané články
Podľa zhotoviteľa pokračujú práce v zmysle harmonogramu. Naplno prebiehajú ochrany a preložky inžinierskych sietí (plynovody, vodovodné potrubia, horúcovody, káble vysokého, nízkeho napätia a oznamovacích vedení) a výstavba káblovodu.
V Košiciach začalo fungovať jedinečné Centrum integrovaných zdravotno-sociálnych služieb, ktoré ponúka koordinovanú podporu na jednom mieste.
Medzi Bratislavou a Košicami spustili nové letecké spojenie. Prvý let smeroval z hlavného mesta do metropoly východu, následne lietadlo s cestujúcimi z Košíc smerovalo do Bratislavy. Odštartovala tak vnútroštátna linka, ktorá prepojí dve najväčšie mestá na Slovensku. Linka bude lietať deväťkrát týždenne, cestujúcich odvezie moderný Airbus A321. Jeho kapacita je 239 sedadiel. Obsadenosť prvého letu z Košíc dosiahla 97 percent, letieť sa ním chystalo 233 cestujúcich.

