Ľudia v španielskej dedine si nachádzajú v schránkach peniaze. Majú byť od neznámeho dobrodinca
Obyvateľov dedinky Villarramiel na severe Španielska prekvapil v ostatných dňoch poriadne neznámy darca, ktorý viacerým z nich do poštových schránok či pod dvere vhodil obálky s peniazmi. Informovala o tom v stredu agentúra AFP.
Od minulej stredy dostalo podľa slov miestnej starostky Nurie Simónovej obálky s hotovosťou do 100 eur približne 15 ľudí.
Peniaze od dobrodinca
Dedinka má len čosi vyše 800 obyvateľov. Tí sa teraz snažia zistiť, prečo takéto dary dostali osoby, ktoré spolu zjavne nijako nesúvisia. Viaceré španielske médiá už neznámeho darcu titulovali ako Robina Hooda z Villarramielu.
[ad][/ad]„Všetci sme zmätení a v očakávaní, keďže nevieme, odkiaľ tieto peniaze pochádzajú, ani kto je tým dobrodincom… Nevieme, o čo ide,“ povedala Simónová.
Starostka ďalej uviedla, že niektorí z obyvateľov dostali finančné sumy len v obyčajných hnedých obálkach. Viacerí ďalší k nim však podľa jej slov mali priložené aj ďalšie poznámky, obsahujúce ich mená či presné adresy – prípadne frázy ako “princezná domácnosti”, doplnené obrázkom srdiečka.
„Vdova žijúca so svojím synom, páry s malými deťmi, staršie páry, bezdetné páry v strednom veku…“ dodala Simónová na margo rozličných adresátov, medzi ktorými tak podľa AFP neexistuje nijaké zjavné prepojenie.
Viacerí z tých, ktorí finančné dary dostali, zašli na políciu, prípadne do banky, aby to nahlásili, ale aj skontrolovali, či sú bankovky pravé – čo sa následne potvrdilo.
Polícia prípad vyšetrovať nezačala. Nikto si totiž dosiaľ nie je vedomý, že by v oblasti došlo k spáchaniu nejakého priestupku, respektíve že by peniaze mohli pochádzať z pochybných zdrojov, dodala starostka.
(TASR, SŠ)
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Každoročne vznikne na Slovensku približne 200 požiarov spôsobených nepozornosťou pri varení alebo zlým technickým stavom kuchynských spotrebičov. K 31. októbru tohto roku evidovali hasiči už 147 takýchto udalostí, pričom v desiatich percentách prípadov došlo aj k zraneniu.