Fotoglosa: Kozy skáču na tátoša
Smutná vŕba pri čanianskom zdravotnom stredisku dostáva zabrať. Miestnym kozám chutia jej lístky a tie, ktoré dosiahli zo zeme, už obhrýzli.
Pri kozách sa síce o nejakej inteligencii hovoriť nedá, ale tieto, miestne, už prišli na to, ako sa k chutnej strave dostať. Stačí vyskočiť na kapotu blízko stojaceho tátoša a v pohode sa napapkať. Čo však na tanec po kapote povedal majiteľ, nevedno. Pozor by si však mali dávať ostatní pacienti, ktorí prichádzajú k lekárovi autom. Kozičky si pri výstupe na kopýtka papučky neobúvajú…
[ad][/ad]Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.