Na východe sa strieľalo. Zátky zo šampanského lietali jedna radosť
Recesistická silvestrovská súťaž vo vystreľovaní zátok z fliaš šumivého vína sa v utorok konala v Michalovciach 20-krát. Zapojilo sa do nej 79 súťažiacich a najväčšou vzdialenosťou, do akej zátka doletela, bolo 24,95 metra.
Ako informovala Gabriela Kovtunová z organizačného odboru michalovského mestského úradu, víťazným strelcom jubilejného ročníka netradičnej súťaže sa stal Ladislav Bujdoš. Jeho zátka predstihla druhú v poradí o 2,4 metra. Spomedzi 11 zúčastnených žien bola najšikovnejšou Viktória Doričová. Zátka z jej šumivého vína dopadla do vzdialenosti 21,25 metra.

Rekordnou vzdialenosťou v 20-ročnej histórii súťaže, do akej vystrelená zátka doletela, bolo 31 metrov. Dosiahol ju Pavol Tóth v roku 2005.
Podujatie vzniklo v záhradkárskej osade Topole, kde sa konalo prvých sedem ročníkov, na Námestí osloboditeľov v Michalovciach sa realizuje od roku 2007. Podľa organizátorov ide o slovenskú raritu.
[ad][/ad]Odporúčané články
Pred Nežnou revolúciou sme na väčšinu tovarov a služieb robili dlhšie, dožívali sme sa menej rokov a výrazný rozdiel je aj v ponuke, z ktorej si môžeme vyberať. Napriek tomu prežíva mýtus, že dnes sa žije horšie než v roku 1989.
Vedci zistili, že ľudia v krajinách s rozšírenou viacjazyčnosťou majú menšiu pravdepodobnosť, že vykazujú známky zrýchleného starnutia. Monolingualisti naopak s väčšou pravdepodobnosťou vyzerajú biologicky staršie, ako je ich vek. Už znalosť jedného ďalšieho jazyka má badateľný ochranný účinok, píše ScienceAlert.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.


