Maďarský guláš
Potrebujeme:
- 1 kg hovädzieho na guláš
- 3 cibule
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 PL bravčovej masti
- 2 ČL sladkej papriky
- mleté čierne korenie
- rascu
- majoránku
- 1 čili papričku
- 2 ks zelenej papriky
- 2 ČL paradajkového pretlaku
- soľ
- 1 postrúhaný zemiak
Postup:
Mäso pokrájame na väčšie kúsky. Cibuľu a cesnak orestujeme na masti a pridáme mäso. Prudko opečieme a potom okoreníme. Pridáme zelenú papriku, čili papričku a paradajkový pretlak. Podlejeme vodou. Dusíme asi 50 minút, najlepšie v tlakovom hrnci. Zahustíme pridaním jemne postrúhaného zemiaka a pár minút povaríme. Podávame s knedľou.
[ad2][/ad2]