Prázdniny v košickej zoo
ZOO Košice už po desiaty raz organizuje počas letných prázdnin pre deti základných škôl prímestský tábor.
V ôsmich turnusoch sa podľa vedúcej oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Evy Malešovej vystrieda 200 detí, pre ktoré pripravili bohatý program. „Stretnutie so zvieratami, jazda na koni, ale aj safaribusom po areáli, stretnutie s plazmi, návšteva DinoParku či ošetrovanie zvierat priamo vo výbehoch sú každoročne veľkým lákadlom. Veľkej obľube sa v tomto ročníku teší stretnutie so včelárom pri včelnici, kde sa deti učia, ako žijú včely. Zároveň môžu ochutnať aj včelie produkty. Do programu neodmysliteľne patrí hodina s knižnicou pod patronátom pracovníčok Knižnice pre mládež mesta Košice,” povedala.
[ad][/ad]Spokojnosť detí
Chlapci a dievčatá majú podľa jej slov prístup aj do chovateľského zázemia levice, medveďov, ale aj pavilónu vtákov. „O spokojnosti detí svedčí aj to, že viaceré z nich sa opakovane vracajú do tábora ZOO a sú aj také, ktoré sa počas leta vystriedajú aj vo dvoch turnusoch,“ doplnila Malešová s tým, že majú zabezpečenú i celodennú stravu.
Denný tábor sa začína vždy v pondelok, končí sa v piatok a trvá od 7.30 do 16.30 hod.
Foto: TASR(TASR, JH)
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.