Zomrel svetoznámy módny návrhár Karl Lagerfeld
Vo veku 85 rokov zomrel svetoznámy módny návrhár Karl Lagerfeld. Informoval o tom v utorok denník Le Figaro.
Lagerfeld sa narodil v roku 1933 v nemeckom meste Hamburg, ako 20-ročný sa presťahoval do Paríža. O niekoľko rokov neskôr začal po výhre v módnej súťaži pracovať pre uznávaného návrhára Pierra Balmaina.
Podľa televízie Sky News Karl Lagerfeld zomrel v utorok ráno v súkromnej Americkej nemocnici v Paríži, kde ho hospitalizovali v pondelok.
Špekulácie o Lagerfeldovom zlom zdravotnom stave sa šírili už niekoľko týždňov, najmä po tom, ako sa v januári nezúčastnil na módnej prehliadke značky Chanel v Paríži, čo bolo oficiálne zdôvodnené jeho únavou. Stalo sa tak vôbec po prvý raz od roku 1983, keď sa Lagergeld stal kreatívnym riaditeľom spoločnosti Chanel.
Aby rozptýlil obavy svojich fanúšikov Lagerfeld poslal video, v ktorom Carine Roitfeldovej, bývalej šéfredaktorke francúzskej verzie časopisu Vogue, blahoželal k úspechu jej nového magazínu CR Fashion Book.
[ad][/ad](TASR, JH)
Odporúčané články

Prvé rozsiahle, vedecky podložené meranie štrukturálnych ukazovateľov dezinformácií naprieč šiestimi veľkými online platformami zverejnilo európske konzorcium vedené organizáciou Science Feedback v spolupráci s partnermi Demagog.sk, Newtral, Pravda, Check First a Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Tradičná pochúťka, ktorá nikdy nesklame. Mäkučké domáce parené buchty plnené sladkým slivkovým lekvárom a posypané voňavým makom s maslom patria k najobľúbenejším slovenským jedlám. Tento recept vás krok za krokom prevedie prípravou nadýchaného cesta, parením buchiet a prípravou lahodnej posýpky, vďaka ktorej bude výsledok neodolateľný.

Chrumkavý na okrajoch, mäkučký vo vnútri a neodolateľne voňavý po cesnaku – domáci langoš je klasika, ktorá nikdy nesklame. Ak ste si doteraz mysleli, že jeho príprava je zložitá, tento jednoduchý recept vás presvedčí o opaku. Zo základných surovín pripravíte nadýchané langoše ako z jarmoku, ktoré môžete dochutiť podľa seba – syrom, kečupom, cesnakom či smotanou.