Samkovi už nie je zima, pomohli sme ho obliecť
O stĺpiku s menom Samko už počuli vari celé Košice. Hľadali sme najprv jeho majiteľa, potom sme si ho adoptovali, s vašou pomocou sme mu dali meno a vyzdobili ho pre vašu radosť ovocím.
Pátranie po majiteľovi Samka bolo nakoniec úspešné. Mesto Košice ako vlastník povedalo, že do 15. marca 2015 sa oň vzorne postará. Aby mu však dovtedy nebola zima, vyzvali sme vás, našich čitateľov, aby ste pomohli Samka obliecť. Šikovné rúčky Košičaniek zapracovali a včera začala jedinečná módna premena stĺpika Samka.
Môžete ho kedykoľvek navštíviť na rohu medzi strojníckou priemyslovkou a Východoslovenským múzeom a pozrieť sa. Model, ktorý ma na sebe Samko, je veľmi rafinovaný. Materiály sú jemné a hrejivé s vysokou aj nízkou gramážou, ľahko udržateľné pri bežnom nosení. Tvrdým prvkom sú akurát spínacie špendlíky, ktoré sa objavujú po celej dĺžke modelu. Ďalším výrazným prvkom je rukavička, ktorá Samkovi slúži ako čiapka a kontrastuje s celkovou farebnosťou modelu. Oblečenie je vedené aktuálnymi fashion trendmi na rok 2015.
Prejavila sa na ňom kreativita novinárov, obchodníkov a čitateľov denníka košice:dnes. Jednotlivé kúsky je možné spolu navzájom kombinovať a vytvárať tak ďalšie varianty pre ich nositeľa. Vrstvenosť v jednoduchej línii poukazuje na výnimočnosť, ale klasiku zároveň. Prevláda úplet so slušivým doplnkom vo forme stužky na krk. Make-up je veľmi jemný, prašný a nedominantný, korešpondujúci s farebnosťou celého modelu. Ako vzorní adoptívni rodičia odovzdávame mestu jeho stĺpik – oblečeného Samka.
Veríme, že sa oň bude starať minimálne tak dobre ako my. Ak sa vám Samkov model páči, pokojne sa inšpirujte a dajte nám na facebookovej stránke košice:dnes like, ak máte nejaké výhrady, oblečte mu trebárs svetrík.
Foto: Ivan Fleischer
Odporúčané články
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.