Tulene majú sviatok
V piatok je Medzinárodný deň tuleňov a pripomíname si ho už od roku 1982. V tento deň mnohé mestá, zoologické záhrady a akvária organizujú špeciálne programy, činnosti a demonštrácie s cieľom upozorniť na krutosť lovu tuleňov. Dva druhy sa zo svetových vôd vytratili navždy.
Tento deň si pripomenie aj košická zoologická záhrada. V piatok (22. 3.) nebude chýbať pravidelné komentované kŕmenie o 11. a 14. hodine, ale aj mimoriadna prednáška.
[ad][/ad]„Nehostinný svet Arktídy a Antarktídy záujemcom predstaví prof. RNDr. Martin Bačkor, DrSc. z Ústavu biologických a ekologických vied Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach, ktorý bol členom medzinárodnej expedície v Antarktíde. O 15. hodine sa v klubovni Himaláje podelí o zážitky zo života v najchladnejšom kontinente, kde žijú niektoré druhy tuleňov,“ uviedla vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu Zoo Košice Eva Malešová.
Odporúčané články
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.